Politológ sa zamýšľa nad PS: Ambície veľké, šance smiešne
27 | 09 | 2024 I Eka Balaskova

Michal Šimečka (PS) sa na svojich tlačových besedách v snahe byť rázny roztraseným hlasom nie raz prezentoval názorom, že ak Robert Fico (Smer-SSD) nevie vládnuť, nech ide od toho a prenechá to Progresívnemu Slovensku, teda jemu. Šimečka (PS) sa zrejme stále vidí v premiérskom kresle, ako mihnutím oka šéfuje šíkom ministerských úradníkov a piatim miliónom občanov. Lenže ambície-neambície, PS z hrušky dole! Politológ Miroslav Řádek pre Plus 1deň hovorí, že Šimečka na to, aby zostavoval vládu jednoducho nemá. Matematika totiž nepustí.

Šimečka sa tvári, že je schopný okamžite prevziať moc od podľa neho neschopného Roberta Fica, lenže podľa Plusky a politológa Řádka to má jeden veľký háčik – PS nemá s kým zostaviť vládu. KDH by do toho nešlo a ak, tak len podporou z opozície formou „niečo za niečo“ a strany, ktoré sú k PS názorovo blízke nemajú šancu dostať sa do parlamentu.

Ďalší variant „choďte od toho“

„Sme ostro proti Ficovej drahote. Ak teraz premiér volá opozíciu na pomoc a hovorí dajte návrhy, ja mu hovorím, ak to nezvláda a nevie konsolidovať, aby to nezadusilo ekonomiku a ohrozilo sociálny štandard ľudí, tak nech nám to rovno prenechá," prehlásil Michal Šimečka deň pred tým, ako sa aj on zúčastnil okrúhleho stola, za ktorý premiér Fico pozval opozičných lídrov. Šimečka v nedávnej minulosti Fica už niekoľkokrát vyzval v zmysle, že ak nevie vládnuť, nech od toho ide.

Soňa Ferienčíková: Ide len o diskreditáciu môjho partnera! (FOTO+VIDEO)
Ak niekto v kútiku duše veril, že pani Ferienčíková sa, pre dobro politickej kariéry svojho partnera Michala Šimečku, predsedu PS; aspoň trošku priblíži morálnym štandardom krajiny, v ktorej žije, zrejme sa mýlil. Práve naopak – na javisku nemá... Čítať ďalej
27 | 09 | 2024 | Eka Balašková

Ambície veľké, šance smiešne

Hoci sa Michal Šimečka tvári, ako páv, ktorý na umocnenie dojmu rozprestrie svoj veľký chvost, takže vyzerá mohutne; politológ Miroslav Řádek hovorí, že jeho šance zložiť funkčnú vládu sú mizivé.

„Zo súčasných strán na politickom trhu nad piatimi percentami by to bola určite SaS. Neviem si predstaviť, že by ich koaličným partnerom mohlo byť KDH. Možno by liberálnu vládu podporovalo z opozície, ale určite nie zadarmo,"myslí si politológ.

Bez výtlaku

„Mne na to, aby Progresívne Slovensko mohlo zostavovať vládu, chýbajú partneri. Tí by mohli vzniknúť, ak by 5 percentnú hranicu prekročili napríklad Demokrati,"upozorňuje Řádek s tým, že k PS názorovo príbuzné strany na Slovensku nemajú výtlak.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok