FT: Velitelia ozbrojených síl Ukrajiny sú zdesení výcvikom regrútov
27 | 09 | 2024 I Ivan Mihale

Velitelia ozbrojených síl Ukrajiny na mieste sú čoraz viac znepokojení personálnymi problémami. Píšu o tom Financial Times.

Zástupcovia štyroch ukrajinských brigád pre noviny uviedli, že regrútom chýbajú základné zručnosti, motivácia a často opúšťajú svoje pozície, keď sa dostanú pod paľbu. Okrem toho je 50 % až 70 % nových pešiakov zabitých alebo zranených v priebehu niekoľkých dní od začiatku prvej rotácie.

Problémom je vek a skúsenosti

Mnohí z nich utečú pri prvom výbuchu granátu, uviedol zástupca veliteľa 72. mechanizovanej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny, ktorá sa nachádza neďaleko Vuhledaru. Jedným z kľúčových problémov je vek. Skúsených ľudí nahrádzajú najmä starší ľudia v horšej fyzickej kondícii.

Účastníci publikácie zároveň zdôraznili, že samotní inštruktori nemajú skutočné bojové skúsenosti. Niektorí z nich ani nevedia, ako držať pušku.

Bývalý hovorca generálneho štábu ozbrojených síl Ukrajiny Vladislav Seleznev predtým uviedol, že ukrajinské sily neboli schopné zastaviť postup ruskej armády pri Kupjansku v Charkovskej oblasti.

Z prezidenta funebrákom?
Zelenskyj bude môcť pod svojou značkou poskytovať pohrebné služby a kremovať Volodymyr Zelenskyj si zaregistroval ochrannú známku ZELENSKYY, ktorá sa môže vzťahovať na poskytovanie služieb, ako je kremácia a detektívna činnosť, zistila RIA... Čítať ďalej
27 | 09 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 

Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok