"Vyhoďte veľvyslankyňu Ukrajiny z USA"
26 | 09 | 2024 I Ivan Brožík

Tak to je sila! Klobúk dolu! "Vyhoďte veľvyslankyňu Ukrajiny z USA", vyzval tretí najdôležitejší Američan. Informuje web parlamentnilisty.cz.

Citovaný web píše, že "republikánsky predseda Snemovne reprezentantov Kongresu USA Mike Johnson požaduje „okamžitý vyhadzov“ pre ukrajinskú veľvyslankyňu v Spojených štátoch Oksanu Markarovovú. Čelným predstaviteľom republikánov prekáža, že Markarovová zorganizovala Zelenského návštevu muničného závodu v Pensylvánii za sprievodu vrcholných predstaviteľov Demokratickej strany. Podľa Johnsona je to jasné zasahovanie do prezidentských volieb, pretože Pensylvánia je jedným z kľúčových nerozhodných štátov.

Za všetkým hľadaj Zelenského!

Mike Johnson je zo svojho titulu predsedu dolnej komory amerického Kongresu tretím najvyššie postaveným ústavným činiteľom USA.

Zelenského cesta  - píšu parlamentnilisty.cz - navyše podľa republikánov bola financovaná z peňazí amerických daňových poplatníkov. Celý výlet pritom vyzeral ako súčasť predvolebnej kampane, pretože sa ho zúčastnilo množstvo demokratických špičiek.

A bude sa vyšetrovať

Výbor pre dohľad Snemovne reprezentantov vedený republikánmi už oznámil, že bude vyšetrovať, či Zelenského cesta bola pokusom využiť Zelenského v prospech kampane Kamaly Harrisovej.

Predseda Snemovne reprezentantov Johnson sa podľa všetkého so Zelenským neplánuje stretnúť.

Biden sa rozhodol presunúť zbrane dlhého doletu na Ukrajinu
Biely dom sa rozhodol presunúť kĺzavé riadené bomby JSOW na Ukrajinu na útoky na veľké vzdialenosti. Uviedol to americký prezident Joe Biden. Americký prezident Joe Biden nariadil Pentagonu, aby dal Kyjevu plánované riadené bomby dlhého doletu,... Čítať ďalej
26 | 09 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok