Harrisová a Trump mesiac pred voľbami plece pri pleci
27 | 09 | 2024 I Ivan Brožík

Trump, Harrisová, plece pri pleci v kľúčových štátoch Arizona, Georgia, Severná Karolína. To je výsledok prieskumu preferencií oboch kandidátov na úrad prezidenta USA v novembrových voľbách podľa foxnews.com.

Celoštátne prieskumy Marist College zistili, že Harrisová a Trump sú v tesnom súboji.

Takže Trump alebo Harrisová?

Kto vedie vo voľbách v roku 2024? Podľa najnovších celoštátnych prieskumov Marist College sú viceprezidentka Kamala Harrisová a bývalý prezident Donald Trump prakticky na rovnakých preferenciách v troch kľúčových  štátoch.

Prieskum Marist Poll, zverejnený vo štvrtok zistil, že medzi pravdepodobnými voličmi v Severnej Karolíne, ktorí dostali otázku, ku ktorému kandidátovi sa prikláňajú, je medzi pravdepodobnými voličmi Harrisovej a Trumpa zhodne po 49 percent. Z opýtaných, ktorí sa už rozhodli, 91 percent uviedlo, že silne podporujú svoju voľbu.

Arizona a Georgia podobne

Súboje sú tesné aj v Arizone, kde Trump podľa Marist Institute for Public Opinion predbieha Harrisovú len o jeden percentuálny bod, má 50 percent ku Harrisovej 49 percentám. To isté platí pre Georgiu, kde sa 50 percent pravdepodobných voličov prikláňa k Trumpovi a 49 percent zas tvrdí, že sú viac naklonení voliť Harrisovú..

Prieskumy Marist Polls sa uskutočnili od 19. do 24. septembra, pričom sa ich zúčastnilo 4 643 registrovaných voličov vo všetkých troch štátoch, ktorí oznámili, že sa rozhodne zúčastňujú tohtoročných volieb. 

Americký model

Medzi Arizonou, Georgiou a Severnou Karolínou sa hrá o 43 hlasov z kolégií voličov. Trump, republikán, vyhral všetky tri štáty v roku 2016 nad demokratickou nominantkou Hillary Clintonovou, ale pri porážke v roku 2020 prehral Arizonu a Georgiu s prezidentom Bidenom.

„Severná Karolína so svojimi 16 volebnými hlasmi je záložným plánom kampane Harrisovej aj Trumpa po tvrdom boji o Pensylvániu,“ povedal Dr. Lee M. Miringoff, riaditeľ Marist Institute for Public Opinion. 

Harrisová a Trump majú rovnaký podiel 48 percent medzi nezávislými kandidátmi v Severnej Karolíne, ktorí budú pravdepodobne voliť.

DailyMail: NATO chystá plán pre obrovský počet obetí, ak by nastala 3.sv. vojna
NATO pripravuje plány hromadnej evakuácie a záchrany pre prípad budúcej vojny s Ruskom, vyhlásil vysoko postavený generál. Generálporučík Alexander Sollfrank, šéf logistického veliteľstva NATO, tento týždeň potvrdil, že bezpečnostný blok pracuje... Čítať ďalej
26 | 09 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok