Bohdalová (93) bojuje s otravou: Zázrak v nemocnici, už chodí okolo postele!
26 | 09 | 2024 I Bari Zajačková

Celý národ sleduje s napätím boj milovanej hereckej legendy Jiřiny Bohdalovej (93) s náhlou zdravotnou krízou. Po noci plnej strachu a neistoty však prichádzajú prvé povzbudivé správy z nemocnice Na Homolce.

Od otravy k prvým krokom

Ešte v utorok večer previezli Bohdalovú z jej chalupy v Českom raji do nemocnice s vysokými horúčkami a nevoľnosťou. Lekári rýchlo zistili, že ide o otravu jedlom. "Pani Bohdalovú sme prijali kvôli otrave spôsobenej baktériou, ktorá väčšinou pochádza zo zle spracovaného mäsa," vysvetlil jej osobný lekár, profesor Petr Neužil.

Napriek počiatočným obavám sa stav herečky postupne zlepšuje. "Dnes som Jiřinku navštívil v nemocnici, je na tom už veľmi dobre," informoval večer režisér Zdeněk Zelenka, blízky priateľ Bohdalovej. Najlepšou správou dňa je však fakt, že herečka už dokázala urobiť niekoľko opatrných krokov okolo nemocničnej postele.

Neutíchajúci optimizmus

Aj v ťažkých chvíľach si Jiřina Bohdalová zachováva svoj povestný optimizmus. Keď jej Blesk poslal povzbudivý odkaz od exprezidenta Miloša Zemana, herečka promptne odpovedala: "Veľmi ďakujem a posielam pusu."

Hoci musela zrušiť najbližší program vrátane natáčania obľúbenej relácie Hobby našej doby a účasť na oslave narodenín Miloša Zemana, zdá sa, že Jiřina Bohdalová sa už čoskoro vráti medzi svojich fanúšikov.

"Zachoval by som pokoj. Nasadili sme antibiotiká, a ak všetko pôjde dobre, pani Bohdalová sa z problémov dostane," ubezpečuje profesor Neužil.

Celé Česko i Slovensko teraz drží palce obľúbenej herečke, aby sa čo najskôr zotavila a mohla sa vrátiť k svojim milovaným aktivitám. Jiřina Bohdalová vždy prekypovala energiou a životným elánom - a práve tieto vlastnosti jej teraz pomáhajú prekonať túto náročnú zdravotnú skúšku.

Jiřina Bohdalová bojuje o život na JIP-ke! Čo sa skutočne stalo?
Milovaná česká herečka a ikona strieborného plátna, 93-ročná Jiřina Bohdalová, bola nečakane hospitalizovaná v pražskej Nemocnici Na Homolce. Podľa informácií českého denníka Blesk sa nachádza vo vážnom stave na jednotke intenzívnej starostlivosti.... Čítať ďalej
25 | 09 | 2024 | Bari Zajačková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok