V pásme Gazy popri deťoch umiera aj OSN
26 | 09 | 2024 I Ivan Brožík

Erdogan: "V Pásme Gazy neumierajú len deti, ale aj systém OSN!" Tak cituje prezidenta Turecka agentúra Reuters, ktorej správu prevzal web cz24.news.

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan podľa zdrojov vyhlásil, že hodnoty OSN a Západu „umierajú v Pásme Gazy“. Vyzval preto na vytvorenie „aliancie ľudskosti“ s cieľom zastaviť Izrael. Tak agentúry prevzali správu od agentúry Reuters.

Vypočuli si to delegáti zasadania OSN

Erdogan podľa citovaných zdrojov "zopakoval svoju ostrú kritiku Izraela za jeho vojenské operácie v Pásme Gazy a aj kritiku západných krajín pre ich podporu Tel Avivu." „Spolu s deťmi v Gaze zomiera aj systém OSN, zomiera pravda, zomierajú hodnoty, ktoré Západ údajne bráni, zomierajú nádeje ľudstva žiť v spravodlivejšom svete, a to jedna po druhej,“ vyhlásil Erdogan.

„Hanebná agresia, ktorá dnes postihuje Palestínčanov v Pásme Gazy, je tou najbarbarskejšou, najodpornejšou a najrozsiahlejšou agresiou,“ povedal pred Vlným zhromaždením OSN katarský šejk Tamím ibn Hamad Ál Sání.

Turecko dáva do pozornosti tragédiu v  Libanone

Ankara zastavila všetky obchody s Izraelom po začiatku vojny v Pásme Gazy a požiadala aj o možnosť pripojiť sa k žalobe voči Izraelu na Medzinárodnom súdnom dvore vo veci genocídy. Izrael žalobu opakovane odmietol a označil ju za neopodstatnenú. Svoje kroky v Pásme Gazy obhajoval ako sebaobranu a zdôraznil, že sa zameriava iba na palestínsku militantnú skupinu Hamas.

„Tí, ktorí sa údajne snažia o prímerie, na pozadí naďalej posielajú zbrane a muníciu Izraelu, aby mohol pokračovať v hromadnom zabíjaní. Toto je nedôslednosť a neúprimnosť,“ povedal Erdogan. V reakcii na nedávne útoky izraelských jednotiek na hnutie Hizballáh v Libanone tiež dodal, že že Turecko stojí na strane libanonského ľudu. Informoval Reuters.

Zelenskyj nemá argumenty
Biely dom podľa Washington Post, ktorého správu prevzal web svpressa.ru, nepočul od Zelenského presvedčivé argumenty o úderoch hlboko do územia Ruskej federácie. Ukrajina nedokázala poskytnúť Spojeným štátom presvedčivé argumenty v prospech toho,... Čítať ďalej
25 | 09 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

 

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok