Rudolf Huliak sa "bez servítky" a tvrdo obul do poslankyne PS
25 | 09 | 2024 I Ivan Mihale

Danko po slovnej prestrelke v stredu dopoludnia vykázal poslankyňu PS Luciu Plavákovú z rokovacej sály. Odvolával sa na rokovací poriadok, podľa ktorého je do pléna zakázané nosiť materiály propagujúce "politickú stranu alebo politické hnutie alebo šíriace reklamu". Prekážalo mu, že má na počítači nálepky propagujúce LGBTI hnutie. Plaváková podala námietku, ktorej poslanci v hlasovaní vyhoveli.      

Dnes počas rokovania NR SR podpredseda Národnej rady SR Andrej Danko (SNS) vykázal z rokovacej sály poslankyňu PS Luciu Plavákovú. Nepáčilo sa mu, že má na laptope nálepky, ktoré vyjadrujú podporu LGBTI+ ľuďom. Označil ich za propagandu a reklamu. Voči tomuto postupu lídra SNS podala poslankyňa

Plaváková, ktorá dlhodobo otvorene hovorí o tom, že je sama queer, námietku. Parlament jej námietke vyhovel. Proti hlasovali iba poslanci SNS, Smer sa zdržal a poslanci Hlasu spolu s opozíciou hlasovali za.

V tejto súvislosti učinil podpredseda Národnej rady SR Andreja Danka vyhlásenie o vykázaní poslankyne NR SR z rokovacej sály:

Tvrdé vyjadrenie na queer poslankyňu

Rudolf Huliak uviedol, že aj poslanci Národnej koalície, ktorí sú súčasťou klubu SNS, sú proti šíreniu LGBTI propagandy v sále parlamentu. Povedal, že poslankyňu obhajujúcu interrupcie nemôže nazvať inak ako „sukou“.  Rudolf Huliak tiež vyhlásil, že poslankyňu Luciu Plavákovú nepovažuje za ženu.

„V poslaneckom klube SNS sa tvrdo a striktne ohradzujeme proti šíreniu demagogickej ideológie progresívneho liberalizmu, ktorou je ideológia LGBT a 72 nezmyslov, ktoré nazývajú rodmi,“ vyhlásil na tlačovom brífingu Huliak po boku Andreja Danka.

„Keď poslankyňa prečíta v jej príspevku, že plod si nezaslúži žiť podľa trestného poriadku Slovenskej republiky, tak táto žena si nezaslúži nič, len pomenovanie suka v ponímaní toho, že nemá a nectí si základné otázky života Bohom dané ľudskej rase,“ uviedol Huliak.

Podpora práv LGBTI+ ľudí podľa neho rozvracia tradičné hodnoty rodiny a mravne ohrozuje mládež. „Trváme na tom, aby bola exemplárne potrestaná za šírenie týchto nálepiek, ktoré má na svojom notebooku,“ povedal.

Reakcia PS

Plaváková označila incident za útok na ňu ako LGBTI osobu. Odmietla, že by porušila rokovací poriadok. Na počítači má podľa svojich slov dúhové srdce, ako aj nálepku od jej dcéry.

Michal Šimečka vyzval Huliaka na okamžité ospravedlnenie sa Plavákovej. „Rudolf Huliak označil našu poslankyňu Luciu Plavákovu za suku a vraj ju nepovažuje za ženu. Je to absolútne neakceptovateľné. Takto Ficova koalícia polarizuje a radikalizuje verejnosť, takto šíria nenávisť a rozoštvávajú všetkých ľudí na Slovensku,“ skonštatoval líder PS.

Dobrovodský apeluje na zachovanie ľudskej dôstojnosti pri debate v NR SR

Verejný ochranca práv (VOP) Róbert Dobrovodský apeluje na zachovanie ľudskej dôstojnosti pri debate v pléne Národnej rady (NR) SR. Upozornil na negatívny vplyv vyostrenej rétoriky na verejnosť. TASR o tom informoval hovorca VOP Branislav Gigac.

“Vyostrená rétorika v pléne, ktorá sa dotýka dôstojnosti či základných práv samotných poslancov a poslankýň, môže mať neskôr vplyv na konanie obyvateľstva, ale i na rozhodovanie orgánov verejnej moci. Obyvatelia SR môžu mať oprávnene pocit zraniteľnosti ako aj obavu, že napríklad orgány verejnej moci adekvátne nezasiahnu pri ochrane pred útokom na ľudské práva či pri zásahu do dôstojnosti obyvateľov,” skonštatoval Dobrovodský.

NAŽIVO: Vyjadrenie podpredsedu NR SR Andreja Danka o vykázaní poslankyne NR SR z rokovacej sály
Vyjadrenie podpredsedu Národnej rady SR Andreja Danka o vykázaní poslankyne NR SR z rokovacej sály: <iframe... Čítať ďalej
25 | 09 | 2024 | Bari Zajačková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 

Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik


 

 

 

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok