Progresívci by zdanili aj chlieb!
25 | 09 | 2024 I Bari Zajačková

V čase, keď sa Slovensko potýka s následkami dlhovej krízy, predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka predviedol pred kamerami pôsobivé divadlo. S pátosom odmietol "drastické" zvyšovanie DPH navrhované vládou. Ale čo ak je tá jeho pravda oveľa drastickejšia?

Ódorova bomba: 22% DPH na VŠETKO!

Ján Richter zo SMER-SD predostrel na sociálnej sieti skutočnosť, ktorú by Šimečka najradšej zamietol pod koberec. Líder eurokandidátky PS, Ľudovít Ódor, totiž vo svojom konsolidačnom balíčku navrhoval ešte radikálnejšie zvýšenie DPH - z 20% na 22% prakticky na všetko! Áno, čítate správne - základné potraviny, knihy, gastro služby, dokonca aj ubytovanie by podľa Ódora mali byť zdanené 22% sadzbou.

Sociálne benefity? Pre progresívcov luxus!

Ale to nie je všetko! Richter upozorňuje, že Ódorove návrhy by nemilosrdne zasiahli aj do sociálnych benefitov. 13. dôchodky? Zrušené. Prídavky na deti? Znížené. Obedy zadarmo? Zabudnite. A to je len začiatok zoznamu škrtov, ktoré by progresívci zaviedli.

SMER-SD: Ochrana najzraniteľnejších je priorita

Oproti tomu vláda pod vedením SMER-SD ponúka riešenie, ktoré chráni peňaženky bežných Slovákov. Áno, základná sadzba DPH sa zvýši na 23%, ale pozor - na kľúčové položky sa DPH výrazne zníži. Základné potraviny? Len 5% DPH. Lieky? Rovnako 5%. Dokonca aj elektrina a ostatné potraviny budú zdanené nižšou sadzbou ako doteraz.

Záver: Kto skutočne myslí na Slovákov?

Ján Richter to zhrnul jasne: "Nariekanie Šimečku nie je ničím iným ako len divadielkom pred ľuďmi, lebo dobre vie, že jeho konsolidácia by ľudí zabolela oveľa viac."

Anna Belousovová si podala Andreja Danka
V posledných dňoch sa na svetlo sveta derú rôzne koaličné konflikty, teda medzi Andrejom Dankom (SNS) a stranou Hlas-SD. A práve predsedu SNS, nie po prvýkrát, v statuse na FB „vyškolila“ Anna Belousovová. Tá si myslí, že v súčasnej situácii musia... Čítať ďalej
24 | 09 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik