Prezident Pellegrini: Úroveň diskusie v parlamente je na dne!
25 | 09 | 2024 I Bari Zajačková

Peter Pellegrini, slovenský prezident, nešetril ostrými slovami na adresu parlamentu počas svojej návštevy v New Yorku. Zatiaľ čo on reprezentuje krajinu na medzinárodnej scéne, doma sa odohráva politické divadlo, ktoré vrhá tieň na celé Slovensko.

Medzinárodná blamáž na obzore

"Som úprimne sklamaný," vyhlásil Pellegrini s nevídanou priamosťou. Prezident, ktorý je momentálne na pôde OSN, sa netají svojím znechutením nad úrovňou diskusie v slovenskom parlamente. Zatiaľ čo on vedie bilaterálne rokovania a zúčastňuje sa odborných diskusií, doma sa poslanci utápajú v osobných útokoch a urážkach.

Hanba až za hranice

Pellegrini zdôrazňuje, že takéto správanie nielen že nepomáha bežným ľuďom, ale dokonca robí Slovensku hanbu v zahraničí. "Je naozaj čas, aby si poslanci a poslankyne uvedomili, na čo od ľudí dostali mandát," apeluje prezident na svedomie zákonodarcov.

Výzva k zodpovednosti

Prezident jasne naznačuje, že súčasné dianie v parlamente je v "absolútnom rozpore" s očakávaniami občanov. Jeho slová sú jasnou výzvou k návratu k vecnej politike a skutočnému riešeniu problémov krajiny. Otázkou zostáva, či jeho apel padne na úrodnú pôdu, alebo sa parlament bude naďalej topiť v bahne osobných útokov a neproduktívnych hádok.

Prezident SR v OSN kritizuje porušovanie medzinárodného práva
Organizácia Spojených národov je aj napriek svojim nedostatkom kostrou svetového poriadku založeného na pravidlách a medzinárodnom práve, vyhlásil v stredu prezident SR Peter Pellegrini v prejave v rámci všeobecnej rozpravy 79. Valného zhromaždenia... Čítať ďalej
25 | 09 | 2024 | Bari Zajačková/ TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok