Návrat Milana Markoviča: 'Do tejto rieky by som už nevstúpil' (VIDEO)
25 | 09 | 2024 I Eka Balašková

Humorista a tvár protimečiarovského odporu Milan Markovič o sebe dal po dlhých rokoch vedieť. Okamžite bol zaradený k „nepriateľom systému“, keďže odmietal nielen opatrenia, ale aj očkovanie či testovanie. Teraz poskytol rozhovor v relácii Diskusie na palete, kde bol práve covid veľkou témou.

Milan Markovič si zaspomínal na časy spred 20-30 rokov a skonštatoval, že „do tejto rieky“ by už nevstúpil, pretože aj humor v TV je dnes niekde úplne inde. Skonštatoval, že pandémia bola svojim spôsobom test poslušnosti, na ktorý ľudia naskočili, lebo neverili v niečie zlé úmysly. V mene tejto viery bol zakázaný aj vynálezca mRNA vakcín a na Slovensku Dr. Bukovský a mnohí iní, ktorí sa snažili do celého vniesť kúsok zdravého rozumu. V krízovom štábe mu chýbal psychiater, ktorý by poukázal na možné dôsledky „nekonečných“ lockdownov a vo všetkému mu chýbala určitá osobná sloboda. Vrátil sa tiež k prezidentkou zarezanému referendu.

Zákazmi si už raz prešiel

Veľmi populárnou reláciou v 90-tych rokoch bola relácia Večery Milana Markoviča. Mnohí ju neznášali, iní ospevovali, pozerali ju však všetci. V STV dostala zákaz a preto prešla do Markízy,  Neskôr sa vrátil do STV, kde fungovala až do decembra 2003 – skončila s nástupom Richarda Rybníčka, ktorý TV dosť skomercionalizoval. Markovič si myslí, že na obrazovkách chýba reálna politická satira. Vrátiť sa však nemieni.

„Neviem, ako by som sa prispôsobil tomu, čo sa dnes v televízii a v médiách vôbec, považuje za humor a zábavu. A to nevidím len televíziu, dramaturgov režisérov, ale kto vie, či by divák vôbec pristal na to. On divák už je natoľko zmasírovaný tým, čím sa dnes snažia rozosmiať a zabaviť ho,“myslí si Markovič, podľa ktorého dnes sa zábavné programyvyznačujú predovšetkým tým, že sa bavia samotní účinkujúci. Na absenciu dobrého humoru si preto budeme musieť zvykať.

DRÁMA NA KOLOTOČI! Školáčky odviezla sanitka
Nešťastie sa stalo v obci Kozárovce v okres Levice. Na kolotoči sa tam zranili štyri deti. Môže za to údajne krátky výpadok elektriny. Nešťastie sa stalo na reťazovom kolotoči majiteľa z Nitry. Informovali o tom tvnoviny.sk. Situácia ho mrzí a... Čítať ďalej
24 | 09 | 2024 | Gabriela Fedičová

To nebola pandémia, to bol test

„Jeden zo strojcov tejto korona hystérie ako to správne pomenoval doktor Hnízdil  - Antony  Fauci je doteraz nepotrestaný. Zaujímavé. A to nedávno priznal, že to vlastne bol test, čo si národy vytrpia, čo znesú, čo si možno dovoliť to naozaj už dnes vieme, že áno,“pripomína Markovič s tým, že „skúška poslušnosti“ je dosť tvrdé prirovnanie.

Expert na infekčné choroby Anthony Fauci gestikuluje po zaočkovaní vakcínou proti ochoreniu COVID-19 v meste Bethesda na východe USA v utorok 22. decembra 2020. FOTO TASR/AP

Vzdialená paralela so Židmi

„Chudáci židia naozaj netušili, že idú do plynových komôr, že ich tam idú masovo vyvraždiť. Kto by veril tomu, že nejakí ľudia sú toho schopní toto urobiť? Toto i keď hovorím, je to trošku vzdialené, príčinou toho, že ľudia stále neverili,“ podotkol s tým, že je množstvo štátov, kde také tvrdé opatrenia neboli.

Vynálezca – dezinformátor

„Takže mne bolo jasné, keď prišli tie takzvané vakcíny proti tej takzvanej pandémii, že toto je nejaký pokus, že to ja naozaj neviem, či to to bol pokus o zníženie svetovej populácie. Nahovorilo sa toho všeličo. Môžeme si o tom myslieť čo chceme,“uvažuje Markovič s tým, že množstvo ľudí nezomrelo na chorobu, ale na opatrenia proti nej. Aj vynálezca vakcín vysvetlil, prečo je to očkovanie veľmi zneužiteľné a bol tiež, ako jediný na svete, kto tomu rozumie, označený za dezinformátora.

Hádajte, kto je najväčší odborník na slovenský patriotizmus?
Uľahčím vám to - ten pán úplne vľavo na fotke. Pán tata Šimečka. Syn nesmierne milej, dobráckej mamy z Moravy a múdreho otca, filozofa a skvelého trampa z Nového Bohumína, teda,. tiež z Moravy. (To naozaj nie je irónia, tak som oboch poznal a tak... Čítať ďalej
23 | 09 | 2024 | Ivan Brožík

K Dr. Bukovskému

„Keď som bol (v relácii, pozn. red.) s doktorom Bukovským, ktorý na to z na Slovensku rozmýšľajúcich ľudí doplatil azda najviac – rýchlo zrušili jeho televízne účinkovanie, jeho YouTube kanál a prestali dokonca v kníhkupectvách predávať jeho knihy,“ kritizuje Markovič „opatrenia“. V Česku to podľa jeho názoru bolo o trošku lepšie.

V krízovom štábe jeden odborník chýbal

„Hoci aj tam mali všelijakých tých dezorientovaných lekárov a im podobných ako bol plný ten krízový štáb u nás, kde na počudovanie chýbal aspoň jeden psychiater. Nie je preto, že by tam hneď mal celý štáb vyšetriť, ale aby povedal,  aké následky vzniknú, koľko úzkosti a pokusov o samovraždy, aké následky na deťoch by mohli prísť,“myslí si Markovič s tým, že práve tieto následky opatrení tu v súčasnosti máme.

O slobode

Markovič hovorí o jasnom porušovaní zákonov, napríklad toho o zdravotnej starostlivosti. Pripomenul, že nezmyslom boli všelijaké tie preukazy o očkovaní s tým, že do zdravotných záznamov nám smie len lekár. Navyše rúška ... Ešte dlho po skončení „povinnosti“ nosiť rúška mal na predstavení takých, ktorí ich mali.

„Nech sa páči, tým nikoho neohrozujete, tak seďte si v tej sále trebárs v odeve hĺbkového potápača aj s tou prilbou a s olovenými čižmami. Začnem protestovať, keď to začne byť povinné. (...) Ja mám tiež takú úchylku, nerád vdychujem to, čo som už raz vydýchol. No a na toto neprišiel celý ten krízový štáb,“ uvažuje Markovič, ktorý o sebe ironicky hovorí, že nikdy nebol testovaný, proti covidu ani očkovaný. „Dokonca moja trúfalosť zašla tak ďaleko, že som ani neprekonal nejakú chorobu, čo sa tiež požadovalo.“

Známa ekonómka Remišová prehovorila (VIDEO)
Konsolidácia – to je slovo, ktorému na Slovensku už zhruba týždeň rozumie každý. Platí to aj pre Veroniku Remišovú z bývalého OĽaNO, teda z jeho časti Za ľudí. Tá si myslí, že koalícia neprijíma opozičné návrhy preto, lebo z nich má premiér strach.... Čítať ďalej
24 | 09 | 2024 | Eka Balaskova
?session=true

Referendum a prezidentka

„Musíte si pamätať na to referendum, ktoré tak úspešne zatĺkla pani Čaputová, ktorá ho nerada musela vyhlásiť, vypísať, ale vyslovene ho proste zarezávala. Žiadne médium ho  nepropagovalo. A to bolo podľa mňa to najdôležitejšie referendum. Teraz si môžu všetci tí progresivisti búchať hlavu o stenu na čele s pani prednášajúcou. To referendum, keby bolo úspešné, by nám umožnilo, aby sme nielen zvolili tých ľudí. Ale ak nás klamú a nedodržia svoje sľuby, tak hneď o pol roka ich môžeme odstrániť. To bolo referendum o predčasných voľbách, tam stačila petícia a následné referendum ich ich mohlo zase poslať do večných lovíšť,“ vyčíta vtedajšej koalícii a prezidentke nesprávne konanie Markovič.

Čaputová, zdroj foto: FB/E. Ch.

Viac vo videu:

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik