Hlas ľudu: Každý správny politik chodí s perom (len Šimečka nie)
25 | 09 | 2024 I Mária Škultétyová

A každý správny muž chodí s nožíkom vo vrecku. Neviem, či Šimečka nosí nožík, ja som mu vrecká neprezerala, na to má svoju tanečnicu. Ale že chodí bez pera, o tom nás presvedčil nedávno na tlačovke. Poviem vám, že som sa pobavila.

Neviem, čo by pri pohľade na jeho tvár, ako tam stál a čakal, povedal psychológ. Ja som tam videla nadutého, zarasteného panáka, ktorý si o sebe myslí, že tata a oblek z neho spravili politika. A nech mi Miško prepáči, mne sa podobal na panáka, ktorého sused postavil do maku v záhrade.

Keď tam po stretnutí s Róbertom Ficom stál nastúpený na tlačovku, ukázalo sa,  že uchádzač o premiérske kreslo nemá pero. Šmátral v náprsnom vrecku a pera nikde.  A politik bez pera, iste uznáte,  je taký šutavý ako koza bez rohov. Pero v politike je dobrá vec. Poznačíš si na papier, čo neudržíš v hlave, alebo to, čo ti pobočník pošepká. A pobočník Kiš vďačne pošepkal aj požičal  to poondiate pero. Veď mu ho Miško vráti.

Nevrátil,  aspoň som to nevidela.

Ale nie o pere som chcela, to len tak na okraj. O tlačovke by som rada. Miško tam teda stál a čakal na pokyn, kedy má začať.

A potom nám to vymekotal. Prepáčte to mekotanie, ale jeho reč ťažko nazvať rečou. To nie je reč, mekotanie je to. Ak máte na to  lepší výraz, rada si dám poradiť.

Tak nám teda vymekotal, že:

1.nech premiér predstaví finálny balíček,

2. nech si zavolá ministrov a prikáže im, aby si na ministerstvách urobili audity, kde sa dá šetriť,

3. nech začne od seba,

4. nech všetkým povedia, na čo chcú minúť miliardu navyše a nech otvorene povedia ľuďom, čo ich Ficova drahota bude stáť.

„Žiadna z našich požiadaviek nebola prijatá. My nebudeme Ficovi asistovať, my sme ostro proti drahote. Keď volá opozíciu na pomoc, keď to nezvláda, keď nevie konsolidovať, tak nech nám to prenechá, my budeme konsolidovať,“ takto múdro zakončil Miško svoju „reč“.

A rovnako múdre boli aj odpovede na otázky novinárov. Dominik Papala počul len samé bla-bla-bla, ale kde by oni šetrili, to veru Miško nepovedal. A na poznámku iného novinára, že Šimkovičová konsoliduje, keď prepúšťa úradníkov, a vy predsa proti nej protestujete, sme počuli odpoveď, že ministerka to robí zle. Ona prepúšťa odborníkov, ktorí s ňou politicky nesúhlasia. Tak sa nekonsoliduje. A basta!

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Hlas ľudu: Kto zas rozbil Jarovi fasádu?
Nebýva zvykom, aby sa ľudia fotili s rozbitým ksichtom. Ja by som sa takto zvečniť nedala. Ale Jaro Naď s tým problém nemá. Na svete sú minimálne dve také jeho fotky. Ktovie, či nevznikli ako corpus delicti pre policajtov. Lebo je dosť možné, že... Čítať ďalej
24 | 09 | 2024 | Mária Škultétyová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

 

 

 

 

 

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok