"Časy sa menia a migrantom pribuchneme dvere" - Gerd Wilders
27 | 09 | 2024 I Ivan Brožík

„Časy sa menia!“ Takto oznámil najvýraznejší holandský politik Geert Wilders razantnú zmenu holandskej imigračnej politiky. Svojim kritikom odkázal, že sa majú pozrieť do Nemecka. Článok publikoval web parlamentnilisty.cz.

Zdroj sa odvoláva na nemecký denník Bild, ktorý píše o výraznej zmene imigračnej politiky.  Tú začal presadzovať líder dnes najsilnejšej holandskej Strany pre slobodu (PVV) Geert Wilders.

„Naša holandská vláda chce opustiť imigračnú a azylovú politiku EÚ a pripravuje núdzové zákony!“ Denník Bild upozornil , že vyhlásením „azylovej krízy“ sa Wilders snaží obísť parlament a zaraziť príchod imigrantov do Holandska bez rozhodnutia parlamentu.

A môžete ma...

Kritikom Wilders odkázal, že keď môže Nemecko uzatvárať hranice a zavádzať prísne kontroly, tak môže obdobné opatrenia prijímať aj holandská vláda. A ak by niekomu nestačil nemecký príklad, môže sa podľa Wildersa pozrieť do Maďarska, ktoré chráni svoje hranice, prípadne do Švédska, ktoré sprísňuje svoju imigračnú politiku, ale napríklad aj do Talianska, ktoré tiež imigráciu obmedzuje a rokovalo s Albánskom o zriadení tábora pre žiadateľov o azyl mimo talianskeho územia.

Z Maďarska zaznievajú tvrdé slová o ochrane hraníc

„Na obmedzenie nelegálnej migrácie sú nevyhnutné drastické opatrenia,“ povedal maďarský minister pre európske záležitosti János Boka.

Švédska vláda sprísnila pravidlá udeľovania azylu a žiadateľom o azyl znížila sociálne dávky.

„Naša holandská vláda chce výnimku z imigračnej a azylovej politiky EÚ a pripravuje núdzové zákony, nemecká vláda práve zaviedla prísnejšie hraničné kontroly, maďarská vláda sa tiež usiluje o výnimku, Taliansko hneď posiela ilegálov späť, Švédsko obmedzilo svoju azylovú politiku atď.,“ napísal Wilders sociálnej sieti X.

Ministerka pre azyl a migráciu a Wildersova stranícka kolegyňa Marjolein Faberová sa pridala.

„Idem cestou krízového zákona, aby sme mohli skutočne urýchliť zavedenie konkrétnych opatrení. Moja línia je jasná: najprísnejší azylový režim vôbec,“ napísala zas faberová na sociálnej sieti X.

Zelenskyj nemá argumenty
Biely dom podľa Washington Post, ktorého správu prevzal web svpressa.ru, nepočul od Zelenského presvedčivé argumenty o úderoch hlboko do územia Ruskej federácie. Ukrajina nedokázala poskytnúť Spojeným štátom presvedčivé argumenty v prospech toho,... Čítať ďalej
25 | 09 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

 

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok