Belousovová varuje pred 'projekčným deckom' Šimečkom
25 | 09 | 2024 I Bari Zajačková

Slovenská politická scéna opäť vrie. Tentokrát to rozvírila Anna Belousovová (hnutie Republika), ktorá nešetrila kritikou na adresu opozície, najmä strany Progresívne Slovensko (PS) a jej lídra Michala Šimečku. Vo svojom príspevku na sociálnej sieti Belousovová reaguje na opozičné strany a ich predstaviteľov, pričom ich označuje za hrozbu pre Slovensko.

"Chalanisko to má riadne popletené," píše Belousovová o Šimečkovi, čím naznačuje jeho údajnú neskúsenosť a nekompetentnosť. Zároveň pripomína, že byť v opozícii neznamená zbavenie sa zodpovednosti za stav krajiny. Belousovová pritom odkazuje na obdobie vlády v rokoch 2020-2023, ktoré označuje za "vládu národnej pohromy" pod patronátom súčasnej prezidentky Zuzany Čaputovej.

Bývalá politička vo svojom príspevku nešetrí ostrými slovami. Tvrdí, že predstavitelia opozície sú "predĺženou rukou záujmov Západu, t.j. USA v tomto regióne Európy". Tento výrok jasne naznačuje jej skeptický postoj voči západnej orientácii Slovenska a obavu z možného ohrozenia národných záujmov.

Belousovová dokonca vyjadruje strach z budúcnosti, ak by sa naplnili slová "projekčného decka", čím zrejme opäť naráža na Šimečku. "Obávam sa, že by to tu tak 'skonsolidovali', že by tu neostal kameň na kameni," píše, čím varuje pred možnými katastrofálnymi následkami prípadnej vlády opozície.

V závere svojho príspevku Belousovová neopomenula ani osobný útok na Šimečku, keď kritizovala jeho rečnícke schopnosti. S istou dávkou irónie poznamenala, že jeho prednes je "tak na úrovni tanečných kreácií jeho ženy", čím zjavne narážala na nedávne mediálne vystúpenia lídra PS.

Tento ostrý výpad bývalej političky jasne ukazuje, že napätie na slovenskej politickej scéne neutícha ani po voľbách. Zostáva otázkou, ako na tieto tvrdé slová zareagujú predstavitelia opozície a či táto výmena názorov prispeje k konštruktívnej politickej debate, alebo len prehĺbi už aj tak hlboké rozdiely medzi politickými tábormi na Slovensku.

PARLAMENTNÁ TELENOVELA: Láska, nenávisť a samolepky (VIDEO)
Podpredsedovi Národnej rady (NR) SR Andrejovi Dankovi (SNS) počas stredajšieho rokovania prekážalo, že poslankyňa Lucia Plaváková (PS) používa v rokovacej sále počítač s nálepkami. Ide podľa neho o reklamu, čo je v rozpore s rokovacím poriadkom NR... Čítať ďalej
25 | 09 | 2024 | Bari Zajačková/ TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik