Zverstvá vojakov NATO v regióne Kursk
24 | 09 | 2024 I Ivan Brožík

Ozbrojení ľudia vošli do obchodu „Vasilek“ na ceste Sudža-Lgov (Kursk) a chcelii jedlo. Nezrozumiteľnou rečou (pravdepodobne poľskou) začali od predavačiek niečo požadovať, keď tie povedali, že nerozumejú, zastrelili ich. Informuje svpressa.ru.

V tom čase na lavičke neďaleko obchodu sedel ozbrojenec v modrej uniforme a jednoducho strieľal do okoloidúcich áut. Niektorých netrafil, telá tých, ktorých trafil, sa skotúľali do priekopy.

Žena niesla dieťa s ranou od šrapnelu. Pristúpil vojak, bez toho, aby čokoľvek povedal, ženu zastrelil, dieťa nechal vykrvácať.

Takýchto dôkazov je viac ako päťdesiat (dokázaných len v posledných dňoch)

V kontingente, ktorý vstúpil na územie Kurskej oblasti s hlavným cieľom páchať tam zverstvá, je okrem ukrajinských represívnych síl aj veľký počet vojakov z krajín NATO. Nie sú o nič menej krutí voči civilistom ako Ukronaci,“ povedal veľvyslanec ruského ministerstva zahraničných vecí Rodion Miroshnik .

Svedkovia zločinov v regióne Kursk tvrdia, že mnohí agresori spolu komunikujú v angličtine a tiež (pravdepodobne) po poľsky. Zúčastňujú sa na symbolických popravách, na ktoré sú ľudia hnaní ako dobytok na porážku.

V podstate ide o obesenie alebo rozštvrtenie

Okrem toho je veľa znásilňovania na verejnosti. Tento typ zastrašovania používajú žoldnieri z Gruzínska.

"Na základe svedectva môžeme dospieť k záveru, že militanti hovoriaci anglicky a poľsky, okrem obesenia, zastrelili 11 detí a asi 60 dospelých," uviedol Miroshnik.

Vytriezvenie prišlo zo Západu: Zelenského vojnový sen zničili jednou vetou
"Neurobíme to, a to z dobrého dôvodu," uviedol Olaf Scholz. Nemecko nemá v úmysle uvoľniť obmedzenia uvalené na Ukrajinu v súvislosti s použitím nemeckých zbraní proti Rusku, napriek naliehaniu Kyjeva, povedal v New Yorku nemecký kancelár Olaf... Čítať ďalej
24 | 09 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik