Známa ekonómka Remišová prehovorila (VIDEO)
24 | 09 | 2024 I Eka Balaskova

Konsolidácia – to je slovo, ktorému na Slovensku už zhruba týždeň rozumie každý. Platí to aj pre Veroniku Remišovú z bývalého OĽaNO, teda z jeho časti Za ľudí. Tá si myslí, že koalícia neprijíma opozičné návrhy preto, lebo z nich má premiér strach. Svoj pocit dokonalosti Remišová dala na vedomie svojim voličom cez video na Facebooku po tom, ako Robert Fico (Smer-SSD) pozval opozičných lídrov na stretnutie.

Fico však na Úrad vlády pozval len tri opozičné strany – PS, SaS a KDH. V pozvánke premiér hovorí o nevyhnutnosti konsolidácie verejných financií, no tá musí prebehnúť v zhode nie len politikov, ale aj sociálnych partnerov. Rešpektuje však aj rozdielne názory opozície.

„Vaša strana patrí medzi kritických oponentov,“ uviedol okrem iného premiér v pozvánke adresovanej opozičným lídrom. A zrejme to sa Remišovej dotklo.

Fico poslal pozvánku opozičným stranám PS, SAS A KDH. Prečo a o čom má byť stretnutie?
Premiér Robert Fico pozýva predsedov opozičných strán PS, SaS a KDH na stretnutie na Úrade vlády pre konsolidačné opatrenia. Stretnutie by malo byť zajtra o 9:30. Na utorok pozval premiér R. Fico na Úrad vlády Slovenskej republiky predsedov... Čítať ďalej
23 | 09 | 2024 | Ivan Mihale

List čítala s pobavením

Veronika Remišová v úvode svojho videa tvrdí, že list, v ktorom premiér pozýva lídrov troch opozičných strán si prečítala s pobavením.

„Jediný, koho nepozval, sú zástupcovia našej koalície – Slovensko, Za ľudí, Kresťanská únia a on dobre vie, prečo,“ presviedča Remišová z videa.

„Pretože prvá vec, ktorú by sme my položili na stôl by bolo, aby sa Robert Fico zriekol svojej doživotnej renty, doživotnej ochranky a ministri aby si okamžite znížili platy. A potom sa môžeme začať rozprávať o konsolidácii na občanoch,“uzavrela Remišová.

Platy ministrov by mali stúpnuť od apríla 2025 o 3772 eur a plat premiéra o 5694 eur mesačne. v čistom. Ak by malo byť konsolidačnou súčasťou ich zníženie, "konsolidovali" by sme roky. Ibaže my tú konsolidáciu potrebujeme hneď, pani ekonómka Remišová.ä

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik