Z Kremľa prišlo nemilosrdné vyhlásenie
24 | 09 | 2024 I Gabriela Fedičová

Z Kremľa prišlo nemilosrdné vyhlásenie: Putin má pred sebou len jednu cestu. Spojeným štátom a Európskej únii bol vyslaný jednoznačný odkaz, píše maďarský portál Mandiner.

Rusko nemá inú možnosť, ako dosiahnuť všetky ciele svojej špeciálnej vojenskej operácie na Ukrajine, uviedol hovorca ruského prezidenta Dmitrij Peskov na svojej obvyklej dennej tlačovej konferencii. Dodal, že po dosiahnutí cieľov sa špeciálna vojenská operácia skončí.

Hovorca zopakoval predchádzajúce varovanie prezidenta Vladimira Putina, že ak Západ dovolí ukrajinským raketám dlhého doletu západnej výroby zasiahnuť ruské územie, bude to považované za priamy zásah Moskvy do vojny.

"Prosím, vypočujte si a prečítajte si prezidentove vyhlásenia týkajúce sa povolenia možného použitia západných zbraní na území Ruska," povedal Peskov v odpovedi na otázku, či sa môže zmeniť postoj vyjadrený námestníkom ministra zahraničných vecí Sergejom Rjabkovom, že Rusko nebude testovať jadrovú zbraň, pokiaľ sa zdržia testovania Spojené štáty.

Vytriezvenie prišlo zo Západu: Zelenského vojnový sen zničili jednou vetou
"Neurobíme to, a to z dobrého dôvodu," uviedol Olaf Scholz. Nemecko nemá v úmysle uvoľniť obmedzenia uvalené na Ukrajinu v súvislosti s použitím nemeckých zbraní proti Rusku, napriek naliehaniu Kyjeva, povedal v New Yorku nemecký kancelár Olaf... Čítať ďalej
24 | 09 | 2024 | Gabriela Fedičová

Prezident v Petrohrade veľmi jasne sformuloval stanovisko Ruskej federácie

Peskov pripomína.

Putin 12. septembra povedal, že použitie západných presných zbraní dlhého doletu proti Rusku by znamenalo priame zapojenie krajín NATO do bojov na Ukrajine. "Bude to ich priama účasť a to, samozrejme, výrazne zmení podstatu, povahu konfliktu," povedal ruský prezident, ktorý verí, že po takomto kroku bude Rusko nútené urobiť "vhodné rozhodnutia" kvôli novým hrozbám.

Putin nešpecifikoval, aké by tieto opatrenia mohli byť. Predtým hovoril o možnosti dodávať západným nepriateľom ruské zbrane na útoky na západné ciele v zahraničí a v júni tiež navrhol rozmiestnenie rakiet v krajine v dosahu Spojených štátov a Európy.

Putin tiež v Petrohrade varoval, že "Západ má nejaký dôvod domnievať sa, že Rusko by nikdy nepoužilo jadrové zbrane", ale v tomto sa mýli, povedal a zdôraznil, že jadrová doktrína Kremľa by sa nemala brať na ľahkú váhu.

Kremeľ tiež v utorok varoval, že izraelské útoky na Libanon "potenciálne destabilizujú" blízky východ a rozširujú tamojší konflikt. "To nás, samozrejme, mimoriadne znepokojuje," povedal Peskov.

NAŽIVO: TK strany HLAS - SD
Tlačová konferencia strany Hlas - sociálna demokracia k aktuálnej vnútropolitickej situácii. VIDEO: <iframe... Čítať ďalej
24 | 09 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

 

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik