Prskavka Gröhling
24 | 09 | 2024 I Ivan Brožík

Bol to "zážitok". Ako keď si na chvíľku počas Vianočného večera zapálite prskavku a okrem vizuálneho vnemu so zatajeným dychom počúvate syčanie a prskanie. Potom už len vyvetrať, pretože prskavka je síce zaujímavá (zábavná) "pyrotechnika", ale smradík síry po nej zostáva, hoci len na chvíľku.

"Porišovský" šéf saskárov  Branislav Gröhling akosi mení maniere. A spolu s nimi aj slovník. Je jasné, že doba je pre opozíciu zlá a otupenosť voličstva z permanentných nadávok pôsobí na opozičné úsilie ako antibiotiká na rezistentného jedinca. Teda, nijak. Jedinec, ergo volič si vybudoval voči opozičnému plamennému ohňu a síre, obalenému do nadávok a lží a pouličného vreskotu, dostatočnú imunitu. Najmä vďaka obvyklým štýlovým verbálnym posolstvám Igora Matoviča.

Branislav Gröhling zaspal dobu

Z usmiateho až hanblivo zakríknutého korunného princa SaS a Richarda Sulíka Branislava Gröhlinga sa stala kofa na trhu, ktorá aktuálne brýzga na susedu v stánku, že jej vzala dve mrkvy a jeden zeler. Aspoň tak znel rozhovor Braňa Závodského s aktuálnym pánom a vládcom SaS a siedmich morí v rádiu Expres. Matovič musel pozorne počúvať, bola to aj pre neho inšpirácia.

"Fico je klamár" a basta

"Je klamár", "nikdy nepovie pravdu", už len tá mafia chýbala, ale v slovných inotajoch tam zaznela. Úbohá politická "argumentácia" šéfa opozičného politického subjektu. "A budú protesty", bolo povedané síce od Gröhlinga, ale byť Michalom Šimečkom, ohradím sa, tu predsa ide o jeho autorské právo. Braňo Závodský musel dokonca chvíľu toho "klamára a podvodníka" Fica aj obhajovať, síce jemne, ale rozprskaný Gröhling ho k tomu ako moderátora priam neúprosne dotlačil. "A o čom sa tam s ním ja budem baviť" - odpovedal Gröhling na moderátorovu otázku, prečo SaS neprijala pozvanie na stretnutie premiéra s opozíciou. Tá SaS, ktorá dokáže v parlamente svojimi príspevkami bezobsažne prebľabotať aj celé týždne.

Hitom trináste dôchodky

Pán Gröhling asi pre tieto dôchodky ani nespáva. Opakovane sa rozohňoval, že na trináste dôchodky budú musieť teraz ožobračovať sami seba zamestnanci, študenti, mladí ľudia, no proste komplet všetci žijúci a pracujúci a nakupujúci. Možno aj ten svätý za dedinou. Teda, v rámci avizovanej konsolidácie.

Vážený pán Gröhling, teraz osobne

Autor názoru má odpracovaných (v zápočte na dôchodok) 50 rokov. Neraz počas tých rokov pracoval aj na dva či tri úväzky. Takže otázka pre pána "prskavku" - Viete si predstaviť, koľko na odvodoch takto narobený človek vyplatil štátu za tých 50 rokov? Nemyslíte si pane, že by to stačilo nielen na jeho trinásty, ale určite aj štrnásty a možno aj pätnásty dôchodok? Bez toho, aby na tie dôchodky musel ktokoľvek teraz pracovať. A nebodaj Vy!

Zlodej kričí chyťte zlodeja

Pán prskavka Gröhling opakovane prskal na trináste dôchodky, vyhadzoval Ficovi na oči populizmus. Tak neviem, čo iné, ako argumentovanie starcami, ktorí parazitujú na mladých je populizmus. Okrem toho, že je to hrubá spoločenská oplzlosť.

Naozaj sa nedá tušiť

Kto z tej trojice liberáli, progresívci a pročkovci môže ešte hlbšie morálne a spoločensky hodnotovo klesnúť?

"Brusel chce chudobných a závislých Európanov," varuje Mazurek
V exkluzívnom rozhovore europoslanec Milan Mazurek ostro kritizuje aktuálne smerovanie Európskej únie. Nešetrí slovami na adresu Green Dealu, ktorý označuje za nezmysel odtrhnutý od reality ani nového migračného paktu, v ktorom vidí ohrozenie... Čítať ďalej
24 | 09 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik