NAŽIVO! TK strany SNS
24 | 09 | 2024 I Gabriela Fedičová

Vyjadrenie SNS k vnútropolitickej situácii.

VIDEO:

Ak to pomôže situácii vo vládnej koalícii, šéf SNS Andrej Danko je ochotný nezastávať ani funkciu podpredsedu Národnej rady (NR) SR. Deklaruje, že SNS je jednotná a nerozbije vládu. Odmieta obvinenia Hlasu-SD, že jeho strana destabilizuje koalíciu. Danko nemá záujem o funkciu predsedu NR SR, aktuálne nechce túto tému riešiť. SNS je podľa neho ochotná podporiť konsolidačný balíček, no pri jeho zostave chce hájiť záujmy svojich voličov.

"Ak to koalícii pomôže, Andrej Danko nemusí byť ani podpredseda parlamentu," povedal Danko na utorkovej tlačovej konferencii v reakcii na vyjadrenia Hlasu-SD. Jeho šéf Matúš Šutaj Eštok Dankovi predtým odkázal, že jeho pokusy o destabilizáciu koalície mu nepomôžu stať sa predsedom parlamentu. Danko podľa svojich slov rešpektuje Petra Žigu v tejto pozícii, ktorý je ako podpredseda parlamentu za Hlas-SD poverený jeho riadením. "Nemám záujem o funkciu predsedu Národnej rady SR a riešiť to v tejto etape. Vyprosím si od Hlasu-SD útoky, že SNS rozbíja túto vládu," dodal.

Šéf SNS tiež kritizoval prezidenta Petra Pellegriniho za to, že sa zapája do koaličných bojov. Odkázal mu, že sa stal prezidentom aj vďaka hlasom voličov SNS. Očakáva, že sa mu hlava štátu ospravedlní. Dodal, že sa snaží, aby vzťahy s Hlasom-SD boli dobré.

Danko tvrdí, že nominanti SNS vo vláde si robia svoju prácu, preto má právo sa pýtať, ako chcú ušetriť ministri nominovaní Hlasom-SD. SNS podľa Danka podporuje Hlas-SD pri plnení ich programu. "Ak má poslanecký klub SNS hlasovať za zákony, ktoré prídu pri konsolidácii, dovolíme si povedať, že aj my máme svojich voličov a ľudí, ktorí nám dali dôveru," dodal. Voliči sa podľa neho pýtajú, prečo by mali platiť za prešľapy vlád z minulého volebného obdobia.

Koaličný Hlas-SD v utorok požiadal premiéra Roberta Fica (Smer-SD) o stretnutie koaličných lídrov v čo najkratšom čase, pretože chce čo najskôr vyriešiť problémy v rámci koalície.

Zverstvá vojakov NATO v regióne Kursk
Ozbrojení ľudia vošli do obchodu „Vasilek“ na ceste Sudža-Lgov (Kursk) a chcelii jedlo. Nezrozumiteľnou rečou (pravdepodobne poľskou) začali od predavačiek niečo požadovať, keď tie povedali, že nerozumejú, zastrelili ich. Informuje svpressa.ru. V... Čítať ďalej
24 | 09 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik