Kastrovať sexuálnych delikventov? A čo Brusel, ak ide o migrantov?
25 | 09 | 2024 I Ivan Brožík

Taliansko sa chystá kastrovať sexuálnych delikventov. Lenže, je tu jeden "problém". Na 99 percent sú to migranti z Afriky. Čo na takú trúfalosť povie všemocný Brusel? Web cz24.news ďalej informuje.

Taliansko chce legalizovať chemickú kastráciu sexuálnych delikventov. Informoval o tom web Politico. Schválenie návrhu vládnej koalície označil šéf krajne pravicovej Ligy Matteo Salvini za dôležitý krok vpred. Opozícia ho ale kritizuje a hovorí o extrémizme a rozpore s ľudskosťou.

Vyberte si, vážení delikventi!

Zavedenie príslušného zákona strana zaradila medzi kľúčové body svojej platformy. Podľa návrhov Ligy by odsúdení páchatelia sexuálnych trestných činov mohli dostať podmienečný trest výmenou za podstúpenie hormonálnej blokády.

Nuž a nastupuje "klasika"

Opozícia však návrhy označila za „extremistické“ a „v rozpore s ľudskosťou a spravodlivosťou“. Poslankyňa Simona Bonafè z opozičnej stredoľavej Demokratickej strany uviedla, že návrh Ligy je „protiústavný a podkopáva základy právneho systému, ktorý po stáročia prekonáva používanie telesných trestov“.

A Taliani by neboli prví

Metóda bola už zavedená v niekoľkých krajinách ako trest za určité trestné činy. V auguste Kazachstan oznámil hromadnú chemickú kastráciu 11 pedofilov v rámci kampane zameranej na odstránenie pohlavných orgánov u najhorších páchateľov. V marci madagaskarský parlament schválil nový zákon, podľa ktorého budú pedofili podrobení chirurgickej kastrácii za svoje zločiny. Podľa týchto plánov bude každý, kto bude uznaný vinným zo znásilnenia dieťaťa mladšieho ako desať rokov, chirurgicky vykastrovaný a odsúdený na doživotné väzenie. Nútenú chemickú kastráciu pedofilov plánuje zaviesť aj Rusko. Danú legislatívu navrhla proputinovská politická strana v Moskve po sérii pedofilných útokov na deti.

Nuž, v Bruseli niekoho asi nadvihne

Taká nehoráznosť! Veď ide o ľudské práva migrantov. To, že po nich zostávajú aj obete, je predsa politicky zanedbateľné!

Z Kremľa prišlo nemilosrdné vyhlásenie
Z Kremľa prišlo nemilosrdné vyhlásenie: Putin má pred sebou len jednu cestu. Spojeným štátom a Európskej únii bol vyslaný jednoznačný odkaz, píše maďarský portál Mandiner. Rusko nemá inú možnosť, ako dosiahnuť všetky ciele svojej špeciálnej... Čítať ďalej
24 | 09 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

 

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik