JOJka a Markíza na štátnej infúzii! Prečo?! (VIDEO)
25 | 09 | 2024 I Eka Balaskova

Europoslanec Milan Mazurek (hnutie Republika) si myslí, že súčasná vláda sa za rok svojho pôsobenia a za doterajšie roky všeobecne, vôbec nepoučila. Hlavne čo sa týka podpory médií v rámci reklamy a propagácie. Inak si nevie vysvetliť sumy, ktoré štát vypláca Markíze a JOJ-ke v porovnaním s tým, čo ide pre STVR. Problém viac rozobral vo videu na Facebooku s tým, že médiá bývalého mainstreamu budú veselo ďalej pokračovať vo svojej manipulácii Slovákov.

Mazurek ukazuje, aké peniaze dostali od štátu súkromné TV a STVR. Súkromné médiá, rozumej aj Markízu, ktorá bude brať peniaze od vlády, ktorá v ich spravodajstve nemá šancu na objektívne informácie. Alternatíva pritom od tých, ktorí vládnej koalícii vyhrala voľby, nemá pritom žiadnu podporu. Ak sa podľa Mazureka vláda nespamätá, tak práve Markíza bude medzi médiami, ktoré vláde zlomia krk.

Milióny pre JOJku a Markízu

„Toto je ako zlý sen. Markíza dostane od štátu 1,3 milióna eur, JOJka rovnako 1,3 milióna eur. A Slovenská televízia? 238-tisíc! Toto sú informácie z najnovšej kampane MIRRI, ktorú si objednalo od jednotlivých televízií. Nie len od štátnej, ale aj od tých súkromných. Dostanú neporovnateľne viac, vrátane Markízy,“hovorí pohoršený Mazurek.

Milan Mazurek sa pýta: Je toto vôbec mysliteľné? (VIDEO)
Po júlovej návšteve Viktora Orbána v Moskve Maďarsko zjednodušilo podmienky vstupu občanov Ruska a Bieloruska. Na toto rozhodnutie Maďarska reaguje aj EÚ, čo kritizuje Milan Mazurek (hnutie Republika). Ten nerozumie tomu, prečo nám v EÚ prekážajú... Čítať ďalej
22 | 09 | 2024 | Eka Balaskova

Markíze? „Tej“ Markíze?

„Tej Markízy, ktorá systematicky klame nie len o hnutí Republika, ale aj o vládnej koalícii. Tej Markízy, ktorá otvorene robí kampaň súčasnej parlamentnej opozícii a celá jej informačná činnosť prakticky pomáha Progresívnemu Slovensku. Markíza tendenčne informuje o niektorých politikoch, či politických aktivistoch. Dostať sa do televíznych debát a získať v nich normálny priestor na diskusiu v Markíze je prakticky nemožné,“ pripomína europoslanec.

Reprofoto z videa M. Mazureka
Reprofoto z videa M. Mazureka
Otázka do pléna

„A prečo ich vláda stále živí? To je jednoducho otázka do pléna. Alternatívne médiá, vďaka ktorým táto vláda dnes existuje, vďaka ktorým dnes môžu mnohí poslanci sedieť v Národnej rade, od štátu nevidia nijakú podporu, ale všetci sa musíme pozerať na to, ako vláda vo veľkom naďalej vykrmuje takéto americké médiá,“ dodáva Mazurek.

Najvyšší čas poučiť sa

Europoslanec sa pýta vládnej koalície, kedy sa chcú poučiť a či zase chce premrhať štyri roky vykrmovaním amerických médií, ktoré im nakoniec „zlomia väz“, aby zabezpečili vládu progresívcov. Podľa neho má vláda robiť všetko pre krach týchto médií.

„Ak sa dnes nepoučíte z toho, že tieto médiá nemáte financovať, ale robiť všetko pre to, aby skrachovali, tak sa už asi nepoučíte nikdy. A to môže byť pre Slovensko, Bohužiaľ, katastrofa,“ uzavrel Mazurek.

SNS PREHOVORÍ, téma šokuje!
Andrej Danko pokračuje v začatom. Tlačová konferencia poslaneckého klubu Slovenská národná strana sa uskutoční dnes, 24. septembra o 14.30 h, v Národnej rade SR. Téma: Vyjadrenie SNS k vnútropolitickej situácií. Napokon je všetko... Čítať ďalej
24 | 09 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik