Europoslanec: ROBERT FICO S UVRIESKANÝM ŠIMEČKOM VYUTIERAL PODLAHU
24 | 09 | 2024 I Gabriela Fedičová

"Tak to je nádhera. Pred stretnutím s premiérom Šimečka vykrikoval ako rozzúrený rotvajler a po stretnutí je z neho len zmoknutá čivava," zdôrazňuje na sociálnej sieti Telegram europoslanec Ľuboš Blaha (SMER - SSD).

Ľuboš Blaha reaguje na stretnutie premiéra SR Roberta Fica s predsedami opozičných strán PS a KDH.

Názor Ľuboša Blahu s názvom ROBERT FICO S UVRIESKANÝM ŠIMEČKOM VYUTIERAL PODLAHU preberáme v plnom znení.

Však sa dušoval, že prinesie lepší návrh na konsolidáciu a bum, nepriniesol nič. Potrebujeme 2,7 miliardy a oni majú opatrenia za milión. Bomba

Najskôr tu štát rozobrali na šróbiky, zadlžili nás na niekoľko generácií a rozbili verejné financie - a teraz vyhukujú.

Keby ste cez svoju rodinnú mafiu nevyciciavali štátny rozpočet, pán Šimečka, dnes sme nemuseli konsolidovať.

Keby ten váš Ódor aj s Matovičom a Sulíkom nezničili verejné financie, tak dnes ľudia nemusia doplácať na konsolidáciu zvýšeným DPH.

Jasné, že konsolidácia je zlo. Ale nutné zlo. Bez neho by štát zbankrotoval a my dobre vieme, ako vedia západné banky zotročiť štáty, keď sú v dlhových problémov.

Nestačí hovoriť len o Grécku, kvôli dlhom skolaboval socializmus v Poľsku či Rumunsku. A kvôli dlhom MMF a SB totálne zotročili Afriku a Latinskú Ameriku.

Takže áno, musíme ísť s dlhom dolu. Ale ten dlh nespadol len tak z neba - slovenská pravica zdvihla verejný dlh zo 48% na 58% len za ostatné tri roky. To bol ten Matovičov a Ódorov Armageddon!

A títo dnes hulákajú. Že ich hanba nefacká. Spomeňte si na Matovičove kšefty s trnavskou firmičkou počas Covidu.

Spomeňte si na Sulíkov Dubaj. Spomeňte na epileptické tance pani Šimečkovej. Za státisíce. To fakt títo podvodníci chcú niečo rozprávať proti našej vláde?

Áno, konsolidácia bude bolieť. Ale robíme všetko preto, aby čo najmenej bolela tých najslabších. Preto znížená DPH na potraviny a lieky. A to je veľká vec.

Premiér Robert Fico dnes jasne povedal, že ak je tu krik kvôli DPH na knihy, vieme to vyriešiť - toto naozaj nie je kľúčový problém.

Dôležité je, aby sme zachovali daň z finančných transakcií, pretože to je typické ľavicové riešenie - nech platia banky a bohaté firmy, nie bežní robotníci.

A áno, dôležité je, aby vyššiu daň z príjmov platili firmy s miliónovými ziskami. A nie chudobní ľudia. Tak je to sociálne spravodlivé.

Vždy treba mať na pamäti jedno: za túto fiškálnu katastrofu môže Matovič, Sulík a Ódor. My upratujeme po nich - nie po sebe, ale po nich!

A čo je po dnešku zjavné - pravica nemá riešenia. Len vrieskajú a rozbíjajú štát. Jediné, čo by dokázali, je vziať dôchodcom a prepúšťať lekárov a učiteľov, nič iné v talóne nemajú. Len asociálne zlo.

Čakajú nás ťažké časy - prichádza účet za Matoviča, Sulíka a Ódora. Kiež by aspoň držali ústa, keď už kvôli nim musí trpieť celé Slovensko.

NAŽIVO! TK R. Fica po stretnutí s predsedami opozičných strán PS a KDH
Tlačová konferencia predsedu vlády SR Roberta Fica. Robert Fico uviedol, že by v rámci konsolidačného balíčka ešte mohli zmeniť navrhovanú daň za knihy aj daň za ubytovanie. Dodal, že sa to dá podľa neho vyriešiť pozmeňujúcimi návrhmi v... Čítať ďalej
24 | 09 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik