Anna Belousovová si podala Andreja Danka
24 | 09 | 2024 I Eka Balaskova

V posledných dňoch sa na svetlo sveta derú rôzne koaličné konflikty, teda medzi Andrejom Dankom (SNS) a stranou Hlas-SD. A práve predsedu SNS, nie po prvýkrát, v statuse na FB „vyškolila“ Anna Belousovová. Tá si myslí, že v súčasnej situácii musia ísť všetky osobné ambície bokom.

Anna Belousovová si pri hodnotení Andreja Danka ani tentokrát nedáva servítku pred ústa. Pripomína, že toto nie je jeho prvý „trucpodnik“. Tým boli prezidentské voľby, po ktorých síce načas stíchol, no aktuálne cíti možnosť pomsty a dobrého postu. Tu však nepustí parlamentná politika. Nepáči sa jej ani ústupčivý prístup Roberta Fica (Smer-SSD), ktorý je ochotný pripustiť, že slovenský parlament nebude mať v tomto volebnom období predsedu. Andrej Danko by sa podľa nej mal skôr, ako na zbieranie pozícií, zamerať na zveľaďovanie členskej základne SNS.

Jedenásť mesiacov po vzniku

Belousovová pripomína, že v stredu, 25. septembra uplynie 11 mesiacov od vzniku štvrtej vlády Roberta Fica po tom, čo sa na nej dohodli Smer, Hlas a SNS.

„Neprešiel ani rok a sme svedkami napätia medzi dvoma partnermi. Pnutie sa však prejavilo prvý krát,“pripomína Belousovová s tým, že prvýkrát sa tak stalo v prezidentských voľbách, päť mesiacov po parlamentných voľbách.

Danko sa takmer rozplakal a útočí na prezidenta Pellegriniho
Prezident SR Peter Pellegrini sa svojim vyjadrením o predsedovi Slovenskej národnej strany (SNS) Andrejovi Dankovi ponížil. Mal by mať nadhľad a nezasahovať do straníckych bojov. Pre TASR to uviedla riaditeľka kancelárie predsedu SNS Zuzana... Čítať ďalej
24 | 09 | 2024 | Gabriela Fedičová

Chcel byť prezidentom. O čo mu šlo?

„Aj slepý musí vidieť, že aj vtedy, aj teraz boli a sú rozbuškou týchto sporov neuspokojené ambície Andreja Danka. V prezidentských voľbách chcel byť prezidentom on a Pellegrini mu to kazil - dovolil si kandidovať a ešte mať aj väčšiu šancu na úspech. Preto sa mu rozhodol pomstiť. Kandidoval sám, hoci musel veľmi dobre vedieť, že jeho šance sú viac ako minimálne,“oživuje svojim čitateľom pamäť politička s tým, že keď Dankovi hrozilo fiasko, z volieb odstúpil a podporil Štefana Harabina. Ten podľa Belousovovej nemal šance tiež, ale Danko si myslel, že takto mohol viac poškodiť Pellegriniho kandidatúre.

Mal ešte jeden dôvod

„Po prvom kole so zaťatými zubami a nenávisťou v oku Danko podporil Pellegriniho, ale len kvôli tomu, že inú možnosť nemal, ak nechcel vyzerať ako totálny rozbíjač koaličnej jednoty a národných záujmov. A ešte jeden dôvod mal: obsadiť po Pellegrinim kreslo predsedu parlamentu. No Hlas s Pellegrinim mu ustúpiť nemienil a nemieni,“ píše Belousovová.

Koaličná zmluva nepustí

Belousovová upozorňuje, že do koaličnej zmluvy sa prezidentský post nepočíta, keďže vzišla z výsledkov parlamentných volieb a teda parlamentnej matematiky. „A počet poslancov za Hlas sa zvolením Pellegriniho nezmenil. Danko so svojimi chorými ambíciami opäť narazil,“dopĺňa politička.

TOTO BUDE DANKO ŤAŽKO PREDÝCHAVAŤ! Matovič si rypol!
Líder Slovenskej národnej strany a podpredseda NR SR Andrej Danko verejne kritizoval ministrov koalície zo strany HLAS-SD. Andrej Danko pokračuje v začatom a strana SNS zvolala TK, ktorej témou je: Vyjadrenie SNS k vnútropolitickej situácií.... Čítať ďalej
24 | 09 | 2024 | Gabriela Fedičová

Opozícia si mädlí ruky

„Plný nenávisti, závisti a pomsty znovu  zaútočil na Hlas. A išiel hlava nehlava – Tomáš, Dolinková atď. Tlačovky jednej aj druhej strany, odkazy cez médiá, vzájomné obviňovanie...a už to ide. Opozícia sa musí veľmi tešiť. Všimli ste si, že pri popisovaní situácie sa nikde ani slovkom neobjavilo Slovensko, jeho záujmy, jeho občania a ich potreby? Neobjavili sa preto, lebo o ne vôbec nejde,“ vyčíta Belousovová s tým, že za všetkým sú len ambície človeka, ktorý si nie je vedomý svojej zodpovednosti a povinnosti.

Nešetrí ho ani ďalej

„Danko sa znovu ukázal ako rozmaznané decko, ktoré nedostalo hračku a teraz sa hádže po zemi od jedu.  A žiaľ nie je nikto, kto by mu na ukľudnenie hodil pár na zadok... Fico si v jeho prípade vybral ústup: sľúbil, že ak nebude predsedom parlamentu Danko, ostane táto funkcia zvyšné volebné obdobie neobsadená,“píše ďalej rozčarovaná Belousovová, podľa ktorej toto nie je dobrý postup.

Prečo si to myslí

„Lebo je choré s neprípustné, aby sa fungovanie najvyššieho zákonodarného zboru nášho  štátu prispôsobovalo jednému človeku! Tým skôr, že jeho dôveryhodnosť je zúfalo nízka a preferencie strany, ktorú vedie sa prepadávajú stále viac pod hranicu zvoliteľnosti. Myslím si, že Danko by mal svoju energiu radšej zamerať na budovanie vlastnej strany a nemrhať ju na nezodpovedné zahrávanie sa s osudom koalície a Slovenska,“uzatvára politička.

SNS PREHOVORÍ, téma šokuje!
Andrej Danko pokračuje v začatom. Tlačová konferencia poslaneckého klubu Slovenská národná strana sa uskutoční dnes, 24. septembra o 14.30 h, v Národnej rade SR. Téma: Vyjadrenie SNS k vnútropolitickej situácií. Napokon je všetko... Čítať ďalej
24 | 09 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik