Kollár o “životom skúšaných a frustrovaných” političkách PS
23 | 09 | 2024 I Eka Balašková

Ak ste video od Zoroslava Kollára čakali v sobotu, boli ste možno sklamaní. Ak ste ho videli v nedeľu, mohli ste byť znechutení. Kým? „Odborníčkami“ z PS. Podnikateľ a videobloger totiž priniesol Pozdrav Michalovi Šimečkovi č. 2, v ktorom sa venoval tentokrát „odborníčkam“ z Progresívneho Slovenska a tomu, ako by vyzerala napríklad sexuálna výchova v našich školách, keby sa moci ujalo PS.

Kollár vo svojom videu pripomína, že PS nie sú nepopísané hárky papiera a tentokrát vo videu hovorí o tom, že to, čo PS prináša do verejnej diskusie je len frustrácia troch ich poslankýň. Viac sa venoval sexuálnej výchove na školách, akú si konzervatívnejší ľudia pre svoje deti určite neprajú.

Strana odborníkov

Kollár vo videu pripomína, že členovia vedenia PS nie sú nepopísané hárky papiera. A to aj napriek tomu, že Michal Šimečka na svojich tlačových besedách rád pripomína, akú má jeho strana čistú minulosť, lebo nebola vo vláde; a tiež aj to, akých odborníkov PS priťahuje. Kollár však pripomína, že aj oni majú čo-to za sebou.

„Niekedy sú to iba vyjadrenia a niekedy sú to skutky, pri ktorých musí bežnému občanovi behať mráz po chrbte,“dopĺňa Kollár. Ten videá robí preto, aby si občan vedel predstaviť, čo sa bude diať, keď sa predstavy politikov premietnu do každodenného života.

Drogy, daňové úniky a nekompetentnosť: Kollár rozbíja mýtus o "odborníkoch" v PS (VIDEO)
Sobotné podvečery sú už niekoľko mesiacov spravidla časom, kedy podnikateľ Zoroslav Kollár vždy pozdraví nejakého politika, ktorý však určite nie je týmto pozdravom nadšený. Všeličo si národ vypočul na Borisa Kollára (Sme rodina), Jána Budaja,... Čítať ďalej
14 | 09 | 2024 | Eka Balaskova

Predvolebné tlačovky dám z PS

Kollára pred minuloročnými voľbami, kde PS hovorilo o rodovej rovnosti, no ani slovo o tom, aká je ich vízia o zlepšení života občanov SR, či našej ekonomickej situácie.

„Videl som tam tri životom skúšané a frustrované ženy, ktoré nehovorili o Slovensku, ale hovorili o sebe,“hovorí Kollár a „predstavuje“ právničku, ktorá vychováva dieťa so svojou partnerkou, opakovane zneužívanú ženu a dcéru muža, ktorý pripravil Maticu slovenskú o národný poklad. Návrhy, ktoré pripravujú, podľa Kollára nemajú riešiť problémy Slovenska, ale problémy ich samých, prípadne ich komunít.  Ide o návrhy ohľadom zvýšenia práv pre LGBTI osoby, či pre široké sprístupnenie tranzícii pre transrodové osoby.

Reprofoto z Ta3 | Z ľava: Zora Jaurová, Michal Šimečka, Lucia Plaváková

Sexuálna výchova

Ak by sa tento „program“ týkal len dospelých, Kollár by s ním nemal problém, veď so svojim telom nech si robí kto chce, čo chce. Lenže ak ide o školopovinné deti, tak mu určite nie je jedno, kto a čo tam deťom na túto tému rozpráva.

V ďalšej dokrútke Kollár ponúka reportáž o tom, že konzervatívna časť NR SR žiadala o to, aby boli rodičia informovaní o učive v rámci sexuálnej výchovy a ak podľa nich nie je prístup s ich presvedčením, aby sa dieťa hodiny nemuselo zúčastniť, no PS a SaS argumentovala právami detí.

Ako to funguje

Kollár vysvetlil, o čom je sexuálna výchova, no ak sú prezentácia či obsah nevhodné, môžu byť v príkrom rozpore nie len s rodičovskými očakávaniami, ale aj so štandardmi vzdelávania. Preto je podľa neho dôležité, aby rodič poznal nie len obsah, ale aj to, kto ich dieťa v tejto oblasti vzdeláva.

Sexuálnu výchovu na slovenských školách zabezpečuje spoločnosť bez akreditácie a do škôl chodí bez mandátu. „Nebol som na žiadnom kurze, ktorý robí Sexuálna výchova spol. s r. o. na školách a je veľmi pravdepodobné, že obsah kurzov na školách je relatívne citlivý a určitým spôsobom  obmedzovaný,“ poznamenáva Kollár s tým, že mladí ľudia po takomto „kurze“ začne vyhľadávať informácie o kurzoch tejto spoločnosti. To, čo našiel, sa rodičom určite páčiť nebude.

Ministerstvo cestovného ruchu bude hľadať riešenia dopadu zvýšenej DPH
Začiatkom tohto týždňa koalícia Smer-SSD, Hlas-SD a SNS predstavila „konsolidačný balík“, ktorý bude platiť od začiatku budúceho roka. Popri hlasnom rozkrikovaní sa tých, ktorí na potrebe konsolidácie počas uplynulých vlád úspešne pracovali, počuť... Čítať ďalej
23 | 09 | 2024 | Eka Balaskova

Viac vo videu:

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik