Verím, že A. Danko si uvedomí, kto je slabým článkom koalície, vyhlásil líder Hlasu-SD
23 | 09 | 2024 I Ivan Mihale

Líder koaličného Hlasu-SD a minister vnútra Matúš Šutaj Eštok verí, že šéf SNS Andrej Danko sa v budúcnosti vyhne podrývaniu stability celej koalície. Uviedol to na sociálnej sieti s tým, že koalícia je taká silná ako jej najslabší článok.

„Verím, že Andrej Danko si uvedomí, kto tým slabým článkom je, a v diskusných reláciách sa v budúcnosti vyhne svojim mylným domnienkam a podrývaniu stability celej koalície,“ skonštatoval Šutaj Eštok.

Minister investícií Richard Raši (Hlas-SD) na sociálnej sieti uviedol, že „útokmi na tím ministrov Hlasu sa niekto snaží prekryť svoje vlastné problémy“.

Danko v nedeľnej (22. 9.) diskusnej relácii TA3 V politike opätovne skritizoval ministerku zdravotníctva Zuzanu Dolinkovú (Hlas-SD). „Jednoducho tu máme nekoncepčnú prácu a treba povedať, že tá najväčšia jama, kde miznú peniaze, je zdravotníctvo,“ poznamenal.

Skritizoval aj ministerku hospodárstva Denisu Sakovú (Hlas-SD), ktorá podľa neho nezvládla energopomoc, a ministra práce Erika Tomáša (Hlas-SD), ktorý si podľa neho tvrdohlavo presadil 13. dôchodok a tlačí na zrušenie rodičovského príspevku.

Podľa Danka však SNS za návrh na odvolanie Dolinkovej nezahlasuje. „My Dolinkovú na základe vášho návrhu nemôžme odvolať, ale verte, že politický tlak tu je. A ja ešte stále očakávam, že nový líder Hlasu-SD sa s tým vysporiada,“ dodal.

Dankovi kontrovali aj ministri

Tomáš v reakcii na Dankove slová uviedol, že podpredseda parlamentu krivo klamal. Tvrdí, že on ani rezort práce neiniciovali zmenu v rodičovskom dôchodku. Išlo vraj o návrh konsolidačného tímu, v ktorom mala zastúpenie každá z koaličných strán.

„Andrej Danko teda v rozpore so svojimi predchádzajúcimi postojmi súhlasil nielen s výrazným znížením rodičovského dôchodku, ale zároveň aj s obrovským vyzbrojovaním armády za stovky miliónov eur. Ja ako minister práce som s tým nesúhlasil, o čom sa v koalícii vie,“ reagoval Tomáš.

Podobne odpovedala na kritiku aj ministerka zdravotníctva. Dankove vyjadrenia rovnako označila za klamstvá a tvrdí, že líder SNS nerozumie fungovaniu zdravotníctva.

Odpadnete! Danko sa bude biť, kritizuje HLAS, našiel spoločnú reč s Valáškom z PS
Predseda SNS Andrej Danko chce ešte diskutovať o viacerých zmenách v navrhnutom konsolidačnom balíku. Má ísť napríklad o výšku sadzby pri ubytovaní, návštevách kultúrnych a športových podujatí či cenu ročnej diaľničnej známky. "Budem sa biť, ale... Čítať ďalej
22 | 09 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik