Babie leto končí. Kedy nastane upršané jesenné počasie?
23 | 09 | 2024 I Eka Balašková

Ešte pred týždňom sme k nebu dvíhali oči s obavou z dažďa, druhá polovica minulého týždňa priniesla príjemné počasie, ktoré pri pohľade z okna máme na väčšine územia aj dnes. Ak toto malo byť babie leto, tak bolo veľmi krátke – príjemné počasie čoskoro vystrieda drsná jeseň, sľubujú meteorológovia.

Pondelok sa bude niesť v znamení babieho leta na väčšine nášho územia. Zrána na mnohých miestach hmlistý, no neskôr sa obloha vyjasnila. Pondelkové teploty sa budú na väčšine územia šplhať až k 21°C, miestami, v najteplejších oblastiach nie je vylúčených ani 26°C, kým na Orave, Spiši a pod Tatrami meteorológovia avizujú teplotu okolo 19°C.

Na horách vo výške 1 500 metrov nad morom sa bude teplota pohybovať okolo +13 °C.

Vietor bude slabý, postupne juhovýchodný až južný, s rýchlosťou 20 km/hod. Neočakávajú sa ani zrážky, no meteorológovia radia, že ak vaša domácnosť nedisponuje dáždnikom či pršiplášťom, dnes je najvyšší čas na ich zaobstaranie.

Kedy sa počasie zhorší?

Charakter počasia sa na Slovensku začne meniť už v utorok, kedy bude od západu postupovať do našej oblasti studený front spojený s tlakovou nížou, ktorej stred sa bude presúvať zo Severného mora nad južnú Škandináviu. 

V utorok sa tak začne meniť počasie najmä na západe, kde bude pribúdať oblačnosť a objavia sa aj prvé prehánky a dažde. Našťastie, nepôjde o tak veľmi výdatné zrážky, aké sme tu mali naposledy. 

Od stredy sa teda pripravte na upršané a sychravé počasie aj s poklesom teplôt.

Ide do Ameriky. Čo chce dosiahnuť?
Zelenskyj odchádza do USA. S kým sa stretne a čo chce dosiahnuť? AP: Zelenskyj má v úmysle začať návštevu Spojených štátov v muničnom závode. Ide po pýtaní Volodymyr Zelenskyj má v úmysle začať návštevu Spojených štátov prehliadkou závodu na... Čítať ďalej
23 | 09 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik