Policajný zásah na urgente! Lekár mal pozitívny test na omamné látky
23 | 09 | 2024 I Ivan Mihale

Lekár z Vranova nad Topľou mal pozitívny test na omamné a psychotropné látky. Policajti mu ho urobili priamo v službe. Kým dychová skúška bola negatívna, toxikologický test ukázal pozitívne hodnoty. Nemocnica lekára preventívne stiahla zo služieb.

Stalo sa to ešte začiatkom prázdnin. Na urgent vranovskej nemocnice bola privolaná policajná hliadka.

Obrovský šok zažili pacienti urgentného príjmu vranovskej nemocnice. Podľa portálu noviny.sk sa sprevádzajúcim osobám nepozdávalo jeho správanie, a preto okamžite privolali políciu. "Prišiel, pozerám naňho... dajak sa mi nezdal, či je opitý alebo ja neviem," potvrdil sprievod jednej z pacientok.

Portál s odvolaním na svoje zdroje uviedol, že lekár na urgentnom príjme chirurgického oddelenia vyslanou hliadkou bol podrobený najprv dychovej skúške, ktorá bola negatívna. Následne však bol uňho vykonaný aj orientačný test na prítomnosť omamných a psychotropných látok a ten mal byť pozitívny.

"Poverený policajt Obvodného oddelenia Policajného zboru vo Vranove nad Topľou na základe záverov znaleckého dokazovania vzniesol obvinenie lekárovi z trestného činu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

Lekár bol kvôli pozitívnemu testu vyzvaný, aby sa podrobil odberu krvi, čo akceptoval. 

Lekára policajti po viac ako dvoch mesiacoch obvinili

V súčasnosti je ďalší postup v rukách prokurátora, ktorý prípad dozoruje. Prítomnosť látok v tele, ktoré ukáže aj orientačný test môžu negatívne ovplyvniť fyzické i psychické schopnosti. Pri povolaní lekára môže dôjsť k ohrozeniu zdravia pacientov. "Obvinenie doposiaľ nie je právoplatné, obvinený je stíhaný na slobode," dodala Ligdayová.  

Zelenskyj dostal v Amerike ocenenie. Ihneď prišla sprcha
Ukrajinský prezident Vladimir Zelenskyj dostal v Spojených štátoch cenu Akadémie úspechov. Informovala o tom 23. septembra jeho tlačová služba. Počas slávnostného vystúpenia hlava štátu povedala, že Ukrajina „nemá veľa času na to, aby porazila“... Čítať ďalej
23 | 09 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik