MZVEZ vyzýva občanov SR, aby opustili Libanon a ani do krajiny necestovali
23 | 09 | 2024 I Ivan Mihale/tasr

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR opätovne dôrazne vyzýva slovenských občanov, aby necestovali do Libanonu a krajinu opustili, kým sú ešte dostupné komerčné možnosti. Rezort o tom informoval na webe.

Odporúčanie vydal v reakcii na izraelské útoky v Dahieh - južnom predmestí Bejrútu (20. 9.) a nepredvídateľnosť prebiehajúceho konfliktu medzi militantným hnutím Hizballáh a Izraelom.

"V tomto čase sú stále dostupné komerčné lety, ale so zníženou kapacitou. Bližšie informácie o letoch nájdete na stránke letiska Beirut Rafic Hariri International a u leteckých spoločností," pripomína ministerstvo.

Kollár o “životom skúšaných a frustrovaných” političkách PS
Ak ste video od Zoroslava Kollára čakali v sobotu, boli ste možno sklamaní. Ak ste ho videli v nedeľu, mohli ste byť znechutení. Kým? „Odborníčkami“ z PS. Podnikateľ a videobloger totiž priniesol Pozdrav Michalovi Šimečkovi č. 2, v ktorom sa... Čítať ďalej
23 | 09 | 2024 | Eka Balašková

Zároveň dôrazne vyzýva slovenských občanov dlhodobo žijúcich v Libanone, aby boli ostražití, dodržiavali pokyny miestnych bezpečnostných zložiek a sledovali aktuálny vývoj situácie.

V prípade núdze môžu občania SR kontaktovať pohotovostné číslo mobilného telefónu Veľvyslanectva SR v Bejrúte (+961 81 313 423) alebo v pracovných dňoch v čase od 8.00 do 15.30 h Konzulárne informačné centrum MZVEZ SR (+421 2 5978 5978).

"Zároveň odporúčame, aby slovenskí občania v prípade cestovania do zahraničia využili službu dobrovoľnej registrácie na webovej stránke ministerstva alebo prostredníctvom mobilnej aplikácie Svetobežka," dodal rezort.

Kosová: Denník N zase nepísal pravdu
Súdna rada Slovenskej republiky pozvala na svoje septembrové zasadnutie eurokomisára Didiera Reyndersa "Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku ani komisár Didier Reynders nedostali pozvanie na štvrtkové zasadnutie súdnej rady k správe o právnom... Čítať ďalej
23 | 09 | 2024 | Ivan Mihale