Hlas ľudu: Kto rozbíja vládu?
23 | 09 | 2024 I Mária Škultétyová

Ako sa topiaci aj slamky chytá, tak aj opozícia sa snaží využiť každú príležitosť rozbiť koalíciu. Šimečka urobil z Hlasu  slepé črevo, aby ho ponížil a pobúril voči partnerom. Ale slepé črevo nie a nie upustiť od koaličnej zmluvy. Stále si nárokuje na predsedu parlamentu. No a Danko by sa okrem pýchy na stožiar na hradnom vŕšku, rád popýšil aj titulom druhého ústavného činiteľa.

Aj vypiť by si mohol

Nestalo by sa, že zrazí nejaký sprostý semafor, ktorý sa mu postaví do cesty. Danko je bojovník. Poráža všetko, čo mu prekáža. Chce byť pán Niekto. Mal by limuzínu, svojho šoféra a ochranku. Hlavne však honor. Bol by jedným z troch najvplyvnejších mužov krajiny. Veď skúsenosti s vedením parlamentu má, aj premiér povedal, tak prečo nie? Nie je toho, aby on ustúpil. Argument, že SNS volila Pelleho, že bez národniarov by sa nestal prezidentom,  by mal presvedčiť. Ale nie. Hlas neustúpi, nevzdá sa  toho, čo mu  patrí. A tak jablko sváru je na svete.

Kto rozhodne, komu patrí zlaté jablko?

Kým sa títo dvaja hádajú, mal by to byť premiér. Lenže práve on to bol, kto položil jablko na stôl.  A tí dvaja sa dohodnúť nedokážu. Preto sa  začína vydieranie.

Hlas pri odvolávaní Šimečku nedodal tri hlasy. Ukázal , že nie je žiadne slepé črevo, že na ňom záleží. A Danko, kade chodí, tade útočí na Hlas a  ministerku Dolinkovú. Dokonca sa odvoláva už aj na kritické vyjadrenie  premiéra. Akoby mal Fico „porobené“, človek nevie, čo ho k Dankovi ťahá.  A smelý  Danko ide ďalej. Aj kompenzačný balík by najradšej celý drbol preč. Lebo on všetko robí najlepšie.  Žeby opitý slávou? Začína útočiť už aj na Sakovú. Akoby zabudol na nepekné útoky na jeho ministerku. Lebo on môže.

Ozaj môže?

A prečo to robí, keď na druhej strane hovorí, že nedovolí, aby nám tu vládol Šimečka? Nuž preto, lebo on je naozaj neriadená strela. Nevieme, čo od neho môžeme čakať. Preferencie strany aj jeho samého padajú, už by sa ani do parlamentu nedostal. Z celej sily kope, ukazuje, že je tu.  Opozícia a novinárske sliepky takéto typy milujú. Podpichujú ho, len aby narušili vzťahy v koalícii, k čomu on aj výdatne prispieva.

Aj v nedeľu v politickej debate to bol on

Danko, ako ho poznáme. Ponadával na ministerku, až ho Valášek za to pochválil. Keď už sa zdalo, že žaba je uvarená, Danko ho prekvapil: „Nás takýmito diabolskými vzťahmi nerozbijete.“ Nie, pán Valášek, s hlasmi národniarov pri odvolávaní Dolinkovej nemáte rátať. Ale ktovie, či si to Danko ešte nerozmyslí.  Či to Hlasu nevráti za Šimečku.

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Hlas ľudu: Má to Cintula už za sebou?
Jaro Naď má čo robiť. Pred ohlásenou lajfkou je zavalený množstvom otázok. Sypú sa naňho ako z deravého vreca. Na čo sú jeho voliči zvedaví? Napríklad aj na to, či Cintula, ktorý bol pri zinscenovanom atentáte na Fica, to má už za sebou. A nielen... Čítať ďalej
22 | 09 | 2024 | Mária Škultétyová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik