Bruselský trik odhalený - 10 miliárd "pomoci" sú naše vlastné peniaze!
24 | 09 | 2024 I Bari Zajačková

V čase, keď Slovensko zápasí s následkami ničivých povodní, prišla správa o údajnej finančnej pomoci z Bruselu ako balzam na dušu. Premiér Robert Fico po stretnutí s predsedníčkou Európskej komisie Ursulou von der Leyenovou vo Vroclave nadšene hovoril o "obrovskej pomoci". Lenže, ako sa ukazuje, nie je všetko zlato, čo sa blyští.

Odhalenie pravdy: Staré víno v nových fľašiach

Tlačové oddelenie Európskej komisie dnes prekvapivo odhalilo karty. Desať miliárd eur, ktoré mali byť záchranným lanom pre krajiny postihnuté povodňami, nie sú žiadne nové prostriedky. Ide len o peniaze, ktoré už boli členským štátom EÚ pridelené. Jediná novinka spočíva v tom, že ich teraz môžu použiť na iné účely, napríklad na obnovu zničenej infraštruktúry.

Politický komentátor nešetrí kritikou

Politický komentátor Eduard Chmelár neskrýva svoje rozhorčenie nad týmto "darom". "Neviem ako vy, priatelia, ale ja doteraz hľadám slušné slovo na tento podvod... a ostanem radšej pri ňom," píše. Jeho reakcia jasne naznačuje, že pod povrchom bruselskej veľkorysosti sa skrýva len šikovná manipulácia s už existujúcimi zdrojmi. 

Zdá sa, že v tomto prípade platí staré známe príslovie: Nie je všetko zlato, čo sa blyští. A zatiaľ čo Brusel si možno myslí, že našiel geniálne riešenie, Slovensko a ďalšie postihnuté krajiny ostávajú s pocitom, že im niekto predal vlastný kabát.

Hlas ľudu: Kto rozbíja vládu?
Ako sa topiaci aj slamky chytá, tak aj opozícia sa snaží využiť každú príležitosť rozbiť koalíciu. Šimečka urobil z Hlasu slepé črevo, aby ho ponížil a pobúril voči partnerom. Ale slepé črevo nie a nie upustiť od koaličnej zmluvy. Stále si... Čítať ďalej
23 | 09 | 2024 | Mária Škultétyová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik