Politológ vyzýva: NENECHAJME SA MANIPULOVAŤ HERCAMI
23 | 09 | 2024 I Gabriela Fedičová

"NENECHAJME SA MANIPULOVAŤ HERCAMI," vyzýva na sociálnej sieti politológ Eduard Chmelár, ktorý v príspevku na sociálnej sieti hneď aj vysvetľuje, prečo výzvu zverejňuje.

Povedzte mi, prečo vyrábame celebrity z hlupákov? Kto už na Slovensku nepozná Nitriansky alebo Trenčiansky hrad? Pýta sa na sociálnej sieti politológ Eduard Chmelár, ktorý reaguje na video v ktorom komunikujú herečka Jana Kovalčíková so svojím tanečným partnerom zo zábavnej tanečnej show Let's Dance.

"Naozaj sa nechcem nikoho dotknúť, nikto učený z neba nespadol, len sa pýtam, prečo ľudí, ktorí sa neorientujú v základných faktoch, ponúkame verejnosti ako mienkotvorné osobnosti. Je mi v podstate fuk, či Emma Drobná naozaj verí, že Zem je plochá, lebo táto speváčka si robí svoju hudbu a nikoho politickými názormi neobťažuje. Ale keď takíto herci, ktorí aj v iných zábavných reláciách (S úsmevom po Slovensku) vystavujú na obdiv svoju zúfalú nevedomosť (asi v tom má byť tá zábava), odrazu začnú poučovať národ, akí ľudia by mali viesť túto krajinu a ako sa to má robiť, mám naozaj zmiešané pocity, prečo sa takto strápňujú. Prečo toto posudzovanie neprenechajú odborníkom - ekonómom, právnikom, filozofom - ľuďom, ktorí majú potrebnú kvalifikáciu a skúsenosti, aby mohli kompetentne posúdiť, čo Slovensko naozaj potrebuje...," zamýšľa sa Eduard Chmelár.

"Ak namiesto nich nastúpia herci, ktorí o riadení štátu nič nevedia, ale získavajú si verejnosť svojimi známymi tvárami, ide o čistú manipuláciu, ktorej by sa spoločnosť mala brániť. Na to, aby vám niekto vysvetlil podstatu politiky alebo koho by ste mali voliť, nepotrebujete herca," dodáva.

Chmelár prízvukuje, že Janu Kovalčíkovú mám rád na javisku, napríklad v Ruských denníkoch, ale nie je to pre neho politická autorita.

"A nie preto, že bola v škole štvorkárka, ale preto, lebo o Slovensku nevie ani toľko ako priemerný človek. Mimochodom, všimnite si, že napríklad pani Božidara Turzonovová takéto politické vyjadrenia kategoricky odmieta, hoci je to na rozdiel od týchto vetroplachov na námestiach múdra, nesmierne vzdelaná a výnimočne rozhľadená dáma. Ak budeme toto miešať, nezostáva mi nič iné, než skonštatovať: aké mienkotvorné osobnosti, taký národ," konštatuje v závere príspevku politológ Chmelár.

VIDEO:

V Nemecku sa schyľuje ku škandálu. Covid a tlak politikov
Objavujú sa ďalšie výbušné údaje o politickom vplyve na vedcov v nemeckom Inštitúte Roberta Kocha (RKI) počas pandémie covidu. Z vyjadrení niektorých zamestnancov RKI okrem iného vyplýva, že účinok očkovania proti covidu bol nadhodnotený. Noviny... Čítať ďalej
22 | 09 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik