Ministerka Dolinková vytočená do biela! ANDREJ DANKO KLAME!
22 | 09 | 2024 I Gabriela Fedičová

"Dôrazne sa ohradzujem voči klamstvám, ktoré dnes v relácii V POLITIKE v televízii TA3 uviedol predseda SNS Andrej Danko. Pán predseda má zjavne absolútne skreslené a čiastkové informácie ohľadom fungovania rezortu zdravotníctva, ktorému žiaľ nerozumie," uviedla ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (HLAS - SD) na sociálnej sieti.

Predseda SNS Andrej Danko v TA3 v relácii V politike kritizoval ministerku zdravotníctva Zuzanu Dolinkovú okrem iného za údajne rastúci vplyv oligarchov. „Niektorým oligarchom narástla aj za našej vlády chuť a budú sa musieť upratať,“ povedal. 

Dolinková reaguje: "Tvrdenie, že ministerstvo financií sa nevie dostať k účtovným dokladom VšZP je nepravdivé, nakoľko na návrh ministerstva zdravotníctva má ministerstvo financií pozíciu člena v Dozornej rade VšZP."

Rovnako scestné je podľa ministerky zdravotníctva Dankove tvrdenie so situáciou okolo nemocnice Bory, ktorá je už 2 roky v prevádzke, či novej Univerzitnej nemocnice v Bratislave, nakoľko rezort kontinuálne pokračuje v príprave materiálov na jej výstavbu vo vládou schválenej lokalite Ružinov.

Dolinková si myslí, že jue poľutovania hodné, že mylné a klamlivé informácie prichádzajú od koaličného partnera.

"Opakovane deklarujem, že som kedykoľvek pripravená pánovi Dankovi vysvetliť, čo je pravda a čo lož. Na dialóg treba však minimálne dvoch a súčasne treba aj počúvať relevantné argumenty, nielen zaujaté klamstvá a polopravdy od tých, ktorí nie sú vo vedení rezortu zdravotníctva," reagovala ministerka na sociálnej sieti.

Andrej Danko okrem ministerky Dolinkovej či ministra Druckera kritizoval aj ministerku hospodárstva Denisu Sakovú. Povedal, že Saková podľa neho „nezvládla energopomoc“ a dodal, že tieto opatrenia nezvládali ani jej predchodcovia.

Milan Uhrík prehovoril v ruskej televízii (VIDEO)
Pre celosvetovú ruskú televíziu RT24 sa rozhovoril europoslanec Milan Uhrík o tom, kto robí v Európe skutočne extrémistickú politiku. Europoslanec Milan Uhrík (Republika) hovoril pre anglické vydanie ruskej televízie okrem iného aj o tom, ako sú v... Čítať ďalej
22 | 09 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik