Milan Uhrík prehovoril v ruskej televízii (VIDEO)
22 | 09 | 2024 I Gabriela Fedičová

Pre celosvetovú ruskú televíziu RT24 sa rozhovoril europoslanec Milan Uhrík o tom, kto robí v Európe skutočne extrémistickú politiku.

Europoslanec Milan Uhrík (Republika) hovoril pre anglické vydanie ruskej televízie okrem iného aj o tom, ako sú v Európe ľudia požadujúci ukončenie vojny na Ukrajine označovaní za extrémistov a agentov Kremľa.

“Nemyslím si, že sme akýkoľvek druh extrémistov. Ide len o nálepku, ktorú používajú naši politickí oponenti, keď nemajú dostatok argumentov. Vtedy nás začnú označovať za radikálov, extrémistov, ruských agentov. Zamyslime sa nad tým. Čo je extrémne na našich názoroch? Chceme ukončenie vojny. Chceme mier. To je extrémizmus? Chceme chrániť Európu pred nelegálnou migráciou. Chceme chrániť naše tradičné hodnoty a rodiny. Chceme chrániť aj slobodu slova a prejavu. Nemyslím si, že toto je extrémizmus,” uviedol Uhrík v rozhovore pre RT 24 v relácii Worlds Apart.

“Pozrime sa okolo seba. Pozrime sa na súčasné európske vlády a na Európsku komisiu. Ja si myslím, že práve oni sú tí, ktorí ničia náš kontinent, našu Európu. A oni by mali byť správne označení ako extrémisti.”

Uhrík sa v interview bližšie vyjadril aj ku svojmu tvrdeniu v europarlamente, že byrokracia EÚ sa začína podobať na bývalý sovietsky kolos. Vysvetlil, že tým myslí kritiku centralizmu Bruselu a zavádzanie čoraz bizarnejších nezmyslených noriem. “Zašlo to príliš ďaleko. Toto nie je tá Európska únia, do ktorej sme vstupovali. Už tu nejde len o spoluprácu krajín, ktorá nám bola sľubovaná. Na to musíme poukazovať a to sa budeme snažiť v budúcnosti zmeniť.”

Poslanec EP si myslí, že zmena v EÚ prichádza, no môže trvať ešte dlho, pretože voliči predovšetkým v Západnej Európe stále vo veľkej miere veria mainstreamovým médiám. Milan Uhrík hovoril pre RT 24, že aj títo ľudia sa musia “prebudiť”, aby v únii nastala ozajstná zmena a aby sa EÚ vrátila ku princípom deklarovaným pri jej zakladaní.

VIDEO:

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik