Europoslanec prízvukuje: STRAŠNÁ HANBA TOTO!
22 | 09 | 2024 I Gabriela Fedičová

STRAŠNÁ HANBA TOTO, upozorňuje na sociálnej sieti europoslanec Ľuboš Blaha. Moderátor Gudiak podľa neho počas moderovania politiickej diskusnej relácie STVR, O 5 minút 12 zlyhal na plnej čiare. To čo je za tragéda? Pýta sa Blaha, ktorý hneď aj vysvetlil dôvodu svojho rozčarovania. 

Ľuboš Blaha reaguje na reláciu STVR O 5 minút 12, kde boli hosťami Ladislav Kamenický minister financií SR, podpredseda strany Smer-SD a Marián Viskupič podpredseda Výboru NR SR pre financie a rozpočet, podpredseda strany Sloboda a Solidarita.

Reakciu Ľuboša Blahu preberáme v plnom znení.

Prepáčte, ale to čo tam dnes v O 5 minút 12 vyvádzal ten moderátor Gudiak? Ako nejaký Jančkárovej klon.

Saskár Viskupič tam skákal ministrovi Lacovi Kamenickému do reči reálne po každej vete. Ako v nejakej krčme po šiestom poldeci.

Namiesto toho, aby ho moderátor zahriakol, on ešte zobral slovo Lacovi. A sám nášho ministra prerušoval ako nejaký ožran v šenku. To sa nedalo pozerať!

Laco Kamenický má božiu trpezlivosť. S kľudom obom tým šaškom vysvetľoval, že za to, že dnes musíme konsolidovať, môže Matovič, Sulík a Ódor. 

Ale potom si vezme slovo moderátor a odprezentuje históriu deficitov tak účelovo a tendenčne, ako by mu to písali v centrále PS. 

Keď za našej vlády bol v 2009 vysoký deficit, zabudol pripomenúť, že tu bola globálna hospodárska kríza.

Ale keď sme v rokoch 2012-2019 držali deficit na minimálnych úrovniach, tak si do nás treba aj tak kopnúť. 

A keď pravica v rokoch 2020-2023 šialene navýšila deficit a totálne zničila verejné financie, to už odrazu nebola ich chyba, ale všetkých ostatných - takéto sprostosti tam táral ten Gudiak.

Viskupič tam skákal ako čert z krabičky, pritom to bola jeho Saska, ktorá tu spolu s OĽaNO rozvrátili verejné financie - po kanáloch by mal chodiť a nie tam drzo skákať do reči. 

Saska už navždy ostane symbolom rozkradnutého štátu. Najskôr vypili Dubaj, potom rozdávali milióny Šimečkovej famílii a teraz by chceli brať dôchodcom 13. dôchodok.

A keby len to - Viskupič dnes zaťal, že štát má peniaze len na jedenásť dôchodkov. Oni by seniorom zobrali nielen trinásty, ale aj dvanásty dôchodok, hyeny!

A keď sa ho Laco Kamenický spýtal, kde by konsolidoval on, narátal opatrenia za 50 miliónov. Za pár šušňov. Pritom treba 2,6 miliardy, lebo to je sekera, ktorú nám tu zanechali oni... Šach - mat.

Viskupič sa strápnil pred celým Slovenskom, ale ešte trápnejší bol výkon moderátora. Ten ani nevie, že za nás bol verejný dlh 48 percent, kým za pravice 58 percent - motal to tam, ako žiačik pred tabuľou.

Účelovo tam vyťahoval dávne výroky premiéra Roberta Fica, len aby si doňho mohol kopnúť. Takúto politickú nadprácu by si nedala ani Tódová. Celé zle.

A pritom to bola zo strany moderátora čistá demagógia. Jasné, že nechceme dvíhať DPH, ale ten bordel po Matovičovi sa inak napraviť nedá. Laco ho argumentačne rozobral na šróbiky.

My aspoň pomáhame chudobnejším ľuďom so znížením DPH na potraviny a lieky. Na rozdiel od pravice, ktorá by chcela ešte aj dôchodcov ošklbať.

Strašná hanba ten Gudiak, ale že strašná. Chápem, že urobiť poriadok v RTVS chvíľu trvá, ale tento Gudiak by v normálnej televízii nemohol moderovať ani Od Kuka do Kuka a nie hlavnú politickú diskusiu.

Česi povstali a povedali pravdoláskarom premiéra Fialu dosť
O rok sa bude môcť Michal Šimečka chodiť vyplakávať už iba do Bruselu pani Leyenovej a spol. Do Prahy nanajvýš tak obdivovať historické pamiatky a nebodaj do sídla predsedu vlády? Ani len vchodom pre služobníctvo. Samozvaný líder slovenskej... Čítať ďalej
22 | 09 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik