Záhadný Andrej Danko
21 | 09 | 2024 I Michal Albert

Podpredseda SNS Andrej Danko za ostatné obdobie nepochybne urobil najväčší pokrok v komunikácii. Aj keď situácia po nehode v Dúbravke mu z tohto dobrého pokroku ubrala. Danko vie veľmi dobre poukázať na rôzne oblasti života, ktoré si vyžadujú zmenu. A, áno, viaceré veci dokázal čiastočne presadiť. A to aj vďaka tomu, že si udrel po stole. Áno, mainstreamové médiá si urobili svoju robotu, značne ho očierňovali a urobili si z neho efektívny terč na dosahovanie svojho cieľa - oslabiť SNS.

Na druhej strane si je však aj Danko sám sebe vinníkom, lebo nevyužíval mediálny priestor v alternatíve tak, ako to robí napr. poslanec jeho strany a šéf mediálno-kultúrneho výboru NR SR Roman Michelko. Danko tu zaostáva a sám sebe si je vinníkom. Ak nechodí v dostatočnej miere vysvetľovať, sám si podlamuje konár a už sa nemôže vyhovárať len na tých, čo mu chcú škodiť.

Keď sa Andrej Danko do alternatívnej relácie dostane, hovorí v nej neraz presvedčivo, uveriteľne, k veci a logicky. Nie je však dostatočne známe, prečo aj naďalej pôsobí rezignovane a je mu akoby ukradnuté, že aj svojimi minulými kauzami či brbtami ťahá najstaršiu stranu Slovákov ku dnu. Ak má mainstream takú moc, že vie dostatočne využiť jeho pokĺznutia na zatvorenie dverí parlamentu, mal by si aj Danko uvedomiť svoju povinnosť prenechať stranu inému predsedovi. Veľká strana ako SNS určite nemôže byť len o jedinom lídrovi.

Namiesto Danka by si mnohí vedeli predstaviť na čele Tomáša Tarabu

Toho Tarabu, ktorý si už vedel ultimatívne buchnúť po stole a zastaviť účasť zástupcov Komunistickej strany Slovenska na kandidátke SNS. Je tu úloha aj pre ministra životného prostredia, aby opäť zatlačil, keď to ukázal, že v tom vie byť u národniarov úspešný. Tentokrát na zmenu lídra strany, lebo SNS predsa nemusí mať len jediného predsedu. O to viac, ak sa mainstreamu darí národniarov na čele s Dankom úspešne porážať. Otázne je aj to, prečo sa v minulosti Danko nechal zatlačiť, aby na ich kandidátke nemohli kandidovať komunisti. Sám Danko bol na Zjazde KSS a neraz sa pozitívne vyjadruje o Gustávovi Husákovi, z ktorého práce dnes čerpá a na nej výrazne stojí aj dnešná Slovenská republika (čo tvrdí aj šéf SNS).

Ak Andrej Danko začne v koalícii pôsobiť odvážnejšie, začne efektívnejšie búchat po stole aj v oblastiach, ako je záchrana detí pred vplyvom ideológií, ktoré do školstva nepatria, ale aj v ďalších dôležitých témach, môže sa v SNS zastaviť ich pád - jasne ukázaný v eurovoľbách. Ale trend znižovania podpory najstaršej strany Slovákov bude pokračovať práve aj vďaka záhadnému Dankovi, ktorý na jednej strane pochváli hmotné výsledky Husáka, ale zľakne sa koaličného partnera a vyhovorí sa, že to je rezort Smeru či Hlasu a oni si "do kapusty" nesmú. Lebo podpora vlády môže padať a bude padať aj priamoúmerne s pádom SNS. A hlavne ovplyvní možnosť jej zopakovania v budúcnosti. Andrej Danko sa dnes síce javí záhadný, ale v blízkej budúcnosti môže nájsť nového predsedu strany a výrazne tým pomôže aj Slovensku.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok