Ukrajina zasiahla ruské vojenské sklady. Moskva priznáva rozsiahly dronový útok
21 | 09 | 2024 I Bari Zajačková

Rusko zažilo v noci na sobotu jeden z najmasívnejších útokov ukrajinských dronov od začiatku konfliktu. Podľa oficiálnych vyhlásení ruského ministerstva obrany protivzdušná obrana zostrelila neuveriteľných 101 bezpilotných lietadiel. Táto nočná dráma sa odohrala nad viacerými ruskými regiónmi a zanechala za sebou chaos a zdesenie.

Tverská oblasť v plameňoch

Najväčšie škody utrpela Tverská oblasť na severozápade Ruska. Tu sa údajne podarilo Ukrajincom zasiahnuť sklad rakiet neďaleko mesta Toropec. Svedkovia opisujú apokalyptické scény s plameňmi šľahajúcimi k nočnej oblohe a hustými kúdolmi dymu. Úrady boli nútené uzavrieť 100-kilometrový úsek diaľnice M9 a evakuovať cestujúcich zo železničnej stanice v neďalekej obci Staraja Toropa.

Krasnodarský kraj v ohrození

Ani juhozápad Ruska nezostal ušetrený. V Krasnodarskom kraji spôsobil útok dronov požiar v muničnom sklade pri meste Tichoreck. Situácia bola natoľko vážna, že miestne úrady museli evakuovať stovky obyvateľov z okolia. Gubernátor Veniamin Kondratiev potvrdil, že oheň sa rozšíril na "výbušné objekty", čo ešte znásobilo hrozbu pre civilistov.

Ukrajina potvrdzuje úspech operácie

Zatiaľ čo ruské úrady hovoria o úspešnom zostrelení väčšiny dronov, ukrajinská armáda neskôr s hrdosťou oznámila, že sa im podarilo zasiahnuť dva významné vojenské sklady v Tverskej oblasti a Krasnodarskom kraji. Táto operácia dokazuje, že Ukrajina je schopná zasiahnuť hlboko do ruského územia a ohroziť kľúčovú vojenskú infraštruktúru.

 

Multimiliardový úver EÚ Ukrajine sa bude splácať až 40 rokov
Európska komisia (EK) v piatok zverejnila dokument, v ktorom vysvetľuje, že splatenie tranže makrofinančnej pomoci EÚ Ukrajine až do výšky 35 miliárd eur v rámci pôžičiek G7 (očakáva sa až do 45 miliárd eur) na maximálne 40 rokov. "Finančné... Čítať ďalej
21 | 09 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok