Ostrá Anna Belousovová, aj o progresívnych sliepkach VIDEO)
22 | 09 | 2024 I Eka Balaskova

Kým na Slovensku si bojujeme svoje malé boje pri odvolávaní Michala Šimečku (PS), prípadne najnovšie o konsolidačný balíček, Európa sa pomaly, ale isto pripravuje na vojnový konflikt, konštatuje vo videu Anna Belousovová. Nie je to podľa nej žiadne strašenie, veď Európsky parlement len teraz nedávno schválil uznesenie, kde vyzýva na zrušenie obmedzení, ktoré Ukrajina má pre použitie zbraní s dlhým dosahom na územie Ruska. A odveta bude tvrdá, myslí si Belousovová. Veď o tom hovorili aj ruskí predstavitelia.

Vo videu Belousovová pripomína, že aj ruskí predstavitelia varovali pred odvetou, ktorá zasiahne pôvodcov zbraní. Príkladom im podľa nej môže byť Izrael, ktorý zaútočil na tretiu krajinu s odôvodnením, že zbrane pochádzajú odtiaľ. Obáva sa, že poslanci, ktorí hlasovali za uznesenie EP si toto neuvedomujú, lebo v hlavách majú protiruskú propagandu. Vojnoví štváči by podľa nej mali byť postavení pred reálny súd. Nesúhlasí ani s konsolidačnými opatreniami, keďže peniaze z nich majú slúžiť na nákup vojenskej techniky z Izraela. Je preto za najdemokratickejšie riešenie – za referendum o slovenskej účasti na vyzbrojovaní Ukrajiny.

Neprezieravé uznesenie EP

„V bezprostrednej reakcii na toto uznesenie Európskeho parlamentu potvrdil aj Volodin – predseda ruskej dumy, keď povedal, že z toho môže byť jadrová vojna. Upozornil poslancov Európskeho parlamentu, že ruské balistické rakety majú 3 minúty aj 20 sekúnd dolet do Štrasburgu,“pripomína Belousovová s tým, že nevie, či si tých 425 poslancov EP, ktorí za uznesenie hlasovalo, vôbec uvedomuje, za čo vlastne hlasovali. Myslí si však, že ich mozgová kapacita na to jednoducho nestačí.

Moskva varovala Kišiňov pred ukrajinskými F-16: Následky budú tragické
Ruské ministerstvo zahraničných vecí, 20. septembra, vyzvalo Moldavskú republiku, aby nezasahovala do konfliktu na Ukrajine. Varovanie sa týka informácií o údajnom umiestnení niektorých lietadiel F-16 presunutých do Kyjeva na leteckej základni v... Čítať ďalej
21 | 09 | 2024 | Ivan Mihale

Progresívne sliepky

„Myslím si, že sliepky do parlamentu nepatria a tým skôr nemôžu rozhodovať o našej budúcnosti,“konštatuje Belousovová aj so svojou averziou voči nadávaniu ľuďom, pri čítaní vyjadrení poslankýň z PS. Nepáči sa jej propaganda, ktorá hovorí o spoločnom nepriateľovi – Rusku. Nevie, odkiaľ to nabrali, pretože toto je konflikt dvoch štátov rozpútaná USA, ktoré chcú EÚ dostať na kolená tým, že sa do konfliktu zapojí.

„Ale to už každý, kto trochu uvažuje logicky vie. Myslím si, že len tá progresívna reprezentácia Slovenska aj ďalších štátov, ktorá má veľkú väčšinu v parlamente, tak si to neuvedomuje,“ dopĺňa Belousovová.

Návod Rusko nájde v Izraeli

Belousovová hovorí, že ak by niekto chcel spochybňovať prípadný postup Ruska, návod mu dáva Izrael.

„Pretože izrael včera bombardoval územie ďalšieho samostatného zvrchovaného štátu – Libanon. Lebo podľa podľa vyjadrení Izraela sa na území tohto štátu nachádzali zbrane a jednotky Hizballáhu, schopné ostreľovať a ohrozovať izraelské územie,“objasňuje politička a dodáva, že Rusko bude mať podľa vzoru Izraela po dopade rakiet západu právo odpovedať zásahom na vojenské ciele štátov, ktoré zbrane dodali.

A nie len dodali

„Nielenže ich dodali, ale tieto zbrane aj obsluhujú. Znovu zdôrazňujem – tie zbrane, ktoré majú ďaleký dosah. Teda môžu krajiny strieľať až na územie Ruska. Prakticky môžu ohroziť celú európsku časť Ruska. Tieto zbrane sú fyzicky na území Ukrajiny, ale používajú družicové dáta, ktoré Ukrajinci nemôžu mať, ktoré im dodávajú západní takzvaní ich spojenci. Ukrajinci nie sú schopní obsluhovať tieto zbrane. Takže obsluhujú ich vojaci NATO,“ podotýka Belousovová vysvetľujúc, prečo bude prípadný ruský zásah legitimizovaný. A to je cesta k svetovému konfliktu

Naozaj chcú vojnu: izraelské letectvo zaútočilo na juh Bejrútu - veľká skaza
Letectvo Izraelských obranných síl zaútočilo na Bejrút. Informujú o tom arabské a izraelské médiá. Televízny kanál Al-Mayadeen objasňuje, že izraelské letectvo zaútočilo na oblasť Dahiyah v južnom Bejrúte. Libanonský bezpečnostný zdroj pre... Čítať ďalej
20 | 09 | 2024 | Ivan Mihale

Postaviť pred súd!

Belousovová pripomína, že za toto uznesenie zahlasovala aj europoslankyňa z KDH Miriam Lexmann.

„Tí ľudia by mali byť v budúcnosti súdení a nielen verejnosťou, ale naozaj skutočným súdom. Pretože vojnoví štváči by mali byť konečne postavení pred zákon,“myslí si politička. Tá si nevie predstaviť že jej nevlastní synovia by mali vziať zbraň proti jej synovcovm.

Kvôli čomu?

„Kvôli tomu, že Amerika zdochýňa a musí si svoje mocenské postavenie udržiavať za každú cenu,“ dodáva Belousovová a obkľukou sa vracia na Slovensko, kde nesúhlasí s konsolidačnými opatreniami. Ako volička súčasnej koalície si uvedomuje, že to majú veľmi ťažké, ale  odmieta, aby si Slováci uťahovali opasky na úkor sponzorovania zbrojárskeho priemyslu Izraela alebo Spojených štátov Amerických a na to, aby sme zo seba robili tylo vojny proti Rusku.

„500-miliónov, ktoré získa táto vláda aj z uťahovania opaskov sa použije na nákup zbraní z Izraela cez ministerstvo obrany. A ďalšie sa budú ešte dokupovať. Začalo to stíhačkami za vyše miliardy eur,“ hovorí politička pýtajúc sa, či šetríme na to, aby prameň zásobujúci konflikt nevyschol. Vládu preto žiada, aby prestala s pokrytectvom.

Vyhláste referendum!

„Ak už ste takí demokrati a stále nám tu šibrinkujete pojmom demokracia, tak buďte skutoční demokrati a vyhláste referendum o vojne a mieri. Či naozaj tí, ktorí majú byť tým mäsom do kanónov chcú ísť za vás umierať. Ja budem prvá, ktorá bude hlasovať, že nechcem,“ uzatvára politička

Bratislavská ZOO potrebuje našu pomoc. Nie len finančnú (FOTO+VIDEO)
Jedným z počasím ťažko skúšaných bratislavských miest je Zoologická záhrada. Potok Vydrica, ktorá ňou preteká sa rozvodnil už v nedeľu a odvtedy narobil veľké škody, ktoré ZOO pomaly zratuje. Návštevníci sa tak ešte nejaký čas budú musieť pred jej... Čítať ďalej
21 | 09 | 2024 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok