NEPREKONATEĽNÝ MATEJ: Beňuš opäť zlatý kráľ divokej vody!
21 | 09 | 2024 I Bari Zajačková

Matej Beňuš, slovenská vodácka legenda, znovu potvrdil svoju dominanciu vo vodnom slalome. V dramatickom finále Svetového pohára v španielskom La Seu d'Urgell si zabezpečil celkové víťazstvo v kategórii C1 už po štvrtýkrát v kariére, informuje portál Sport.sk.

Napínavý súboj až do poslednej chvíle

Pred záverečnými pretekmi mal Beňuš pred slovinským súperom Žigom Linom Hočevarom iba tesný náskok troch bodov. Napätie gradovalo, keď v semifinále Beňuš za Slovincom mierne zaostal. Vo finále však ukázal svoju majstrovskú formu a napriek dvom trestným sekundám skončil na štvrtom mieste, čo mu stačilo na celkové víťazstvo v seriáli.

Skúsenosť víťazí nad mladosťou

Tridsaťšesťročný Beňuš predviedol, že vek je len číslo. S prehľadom zdolal mladších súperov a potvrdil svoju pozíciu na vrchole vodného slalomu. "Som šťastný, že som dokázal opäť vyhrať Svetový pohár," vyjadril sa Beňuš pre Joj Šport. "Po olympijskej sezóne som už poriadne unavený, ale tento úspech mi dodal novú energiu."

Martikán stále v hre

Nesmieme zabudnúť ani na ďalšieho slovenského šampióna, Michala Martikána. Tento veterán vodných dráh, o takmer deväť rokov starší ako Beňuš, ukázal, že stále patrí medzi svetovú špičku. V sobotnom finále skončil na skvelom treťom mieste a v celkovom hodnotení Svetového pohára sa vyšplhal na siedmu priečku.

Slovensko - vodácka veľmoc

Úspechy Beňuša a Martikána opäť potvrdzujú, že Slovensko patrí medzi absolútnu špičku vo vodnom slalome. S celkovým počtom deviatich víťazstiev v Svetovom pohári (Beňuš 4x, Martikán 5x) sú títo dvaja pretekári živým dôkazom slovenskej dominancie v tomto náročnom športe.

Beňušovo víťazstvo je nielen triumfom jeho osobného talentu a tvrdej práce, ale aj oslavou slovenského vodného slalomu ako celku. S takýmito výsledkami môžeme s optimizmom očakávať ďalšie úspechy našich vodákov na medzinárodnej scéne.

Vadia vám slová o DPH na knihy? Toto napísal Ódor
Minister financií Ladislav Kamenický (Smer-SSD) si vyslúžil vlnu kritiky za vyjadrenie, že knihy sú doménou skôr bohatších vrstiev obyvateľstva. Jeho výrok pobúril vydavateľov, ale aj bežných občanov. V rozhovore pre Plusku teda vysvetlil, ako bol... Čítať ďalej
21 | 09 | 2024 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok