Argumenty, že nebojuje za rezort, považuje Dolinková za iracionálne
21 | 09 | 2024 I Ivan Mihale

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) nesie plnú zodpovednosť za zdravotníctvo a musí prísť s ozdravnými opatreniami. Vyhlásil to v piatok premiér Robert Fico (Smer-SD), ktorý si bez toho nevie predstaviť, žeby sa do slovenského zdravotníctva 'liali' ďalšie peniaze. Reagoval tak na kritiku navrhnutých konsolidačných opatrení zo strany zdravotníkov.

"Vyzývam partnerov, odborárov a ďalších v nemocniciach na normálny konštruktívny dialóg, ale nie, že rovno budú búchať na dvere mne, tam majú ministerku zdravotníctva, tam sa musia dohodnúť. Ak to ministerka zdravotníctva nezvládne, bude to musieť zvládnuť niekto iný," skonštatoval Fico.

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková sa vyjadrila k horúcej téme, ktorou je konsolidácia verejných financií 

"Osobne si myslím, že konsolidácia verejných financií sa vôbec nemala dotknúť už dnes dosť skúšaného zdravotníctva. Reptanie a hádky nám v tomto zložitom období nepomôžu. Je potrebné sa zomknúť a nie politikárčiť, najmä keď je všetkým známe, že tento problém nevznikol dnes ani pred rokom," píše Dolinková na sociálnej sieti a dopĺňa, že na ministerstve systematicky a kontinuálne robia opatrenia, ktorých cieľom je zefektívnenie manažmentu riadenia celého rezortu. "Tak ako aj v minulosti, neprezentujeme sa mediálnymi výstupmi, ale pracujeme na vyriešení vzniknutých problémov a nastavení systému tak, aby sa v budúcnosti takéto problémy čo najviac eliminovali," prízvukuje ministerka.

Argumenty, že nebojuje za rezort, považuje za iracionálne

Ministerka poukazuje na fakt, že práve za jej pôsobenia sa podarilo dostať do zdravotníctva dodatočne 800 miliónov navyše. "Po nástupe na rezort sme s novým vedením našli nedorobené projekty na nemocnice, reforma nemocníc bola v podobe papierovej frašky a navyše išlo o koncept, ktorý sa v našich podmienkach nedal ani zrealizovať. Museli sme nanovo nastaviť sprehľadnenie výkonov a plánov operácií."

Naopak ju teší, že sa podarilo zachrániť prostriedky z Plánu obnovy, ktoré dnes putujú do modernizácie zdravotníctva, k zlepšovaniu zdravotnej starostlivosti v regiónoch a do výstavby aj rekonštrukcie nemocníc, či už v Martine, Banskej Bystrici, Poprade a ďalších miest.

"Toto všetko dnes vykrikujú ľudia, ktorí zapríčinili súčasný stav zdravotníctva a toto ich drahé dedičstvo problémov odbúravam postupne každý deň. Zodpovednosť za dlh, na ktorého zmiernenie musí každý rezort niečím prispieť a žiaľ, áno aj zdravotníctvo, má konkrétne mená: Matovič, Heger, Krajčí a aj experti zo SaSky," napísala v závere svojho statusu na sociálnej sieti.

Fico nepriamo pohrozil Dolinkovej. Čo jej vyčíta?
Premiér: Za zdravotníctvo nesie zodpovednosť Dolinková, musí prísť s opatreniami Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) nesie plnú zodpovednosť za zdravotníctvo a musí prísť s ozdravnými opatreniami. Vyhlásil to v piatok premiér... Čítať ďalej
20 | 09 | 2024 | Ivan Mihale/tasr

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

 

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok