Nahnevaný primátor: Nešírte nezmysly o moste! (FOTO+VIDEO)
21 | 09 | 2024 I Eka Balaskova

Médiami prebehla správa o uzatvorení mosta v Kremničke pri Banskej Bystrici. Okrem neho uzatvorili aj podjazd, keďže most je v havarijnom stave. Polícia na vzniknutú situáciu reagovala okamžite a nasadila množstvo síl, ktoré pracujú na zabezpečení dopravy. Kolabujúca premávka je jedna stránka veci. O jednej písal poslanec bystrického zastupiteľstva, tou druhou je legenda, ktorú zverejnil líder mimoparlamentnej strany Kotelbovci – Ľudová strana naše Slovensko, ktorý na sociálnej sieti zverejnil video. Informácie z neho vzápätí poprel primátor Banskej Bystrice.

Poslanec MsZ Molitoris vytkol mestu, že pustilo cez predmetný most, na ktorého havarijný stav upozorňovali už dlho, vojenskú techniku počas osláv SNP. Marián Kotleba hovorí, že v skutočnosti ide o uskladňovanie zbraňových systémov NATO na Sliači. Primátor mesta Ján Nosko obe informácie vyvracia. Na presun techniky cez most mesto nepovolilo a Kotlebovu informáciu len označil za lož. Požiadal preto, aby ľudia sledovali oficiálne stránky mesta.

Uzavretý most v Kremničke po prvé

O zatvorení mosta v čase, keď sa uzávierka realizovala, informoval poslanec Mestského zastupiteľstva Matúš Molitoris.

„Most podľa mojich informácii, ktoré mám je v našej správe a vlastní ho NDS - vo výsledku je ale smutné, že sme to dotiahli do tohto stavu, lebo na jeho stav sa upozorňovalo dlhodobo z úst kolegov. Okrem toho otázka je prečo sa pustili cez tento most v auguste tanky a ťažké vojenské vozidlá,“ napísal Molitoris v diskusii k mostu a jeho dezolátnemu stavu a v ďalšom komentári dodal, že údržba a starostlivosť o mesto je slabinou radnice.

DOPRAVNÝ KOLAPS NA R1: STOVKA POLICAJTOV V NASADENÍ
Banská Bystrica sa ocitla v centre pozornosti motoristickej verejnosti. Dôvodom je rozsiahle dopravné obmedzenie na rýchlostnej ceste R1 v dôsledku poškodeného mosta. Polícia Slovenskej republiky však nezaháľa a okamžite reaguje na vzniknutú... Čítať ďalej
20 | 09 | 2024 | Bari Zajačková

Uzavretý most v Kremničke po druhé

Marián Kotleba vo štvrtok vo večerných hodinách zverejnil na Facebooku video, v ktorom informuje, že okolo 17-tej hodiny zažívajú obyvatelia Sliača, Zvolena a Banskej Bystrice „obrovské bezpečnostné opatrenia“. Zastavená bola doprava na diaľnici a zápchy trvali aj dve hodiny.

„Oficiálna verzia bola, že ide o poškodený most v Banskej Bystrici. Žiadne internetové médium však o tejto situácii nič nenapísalo. Nik nenapísal nič o masívnych nasadeniach polície a neoznačených vozidiel s majákmi v celom regióne,“hovorí vo videu Kotleba.

Facebook / Ján Nosko
Facebook / Matúš Molitoris - Bystrica v srdci
Facebook / Matúš Molitoris - Bystrica v srdci
Facebook / Matúš Molitoris - Bystrica v srdci
Nech sa kompetentní vyjadria

„Podľa informácií, ktoré sa k nám do rádia Kompas dostali, má táto bezpečnostná operácia súvisieť s uskladňovaním zbraňových systémov NATO na letisku Sliač,“pokračuje Kotleba, ktorý nepriamo vyzval ministra obrany Roberta Kaliňáka, aby sa k situácii vyjadril a tiež je veľmi zvedavý, či sa k tomu vyjadria poslanci za SNS, zvolení tzv. alternatívou. Svoje slová zdôrazňuje tým, že cez aplikáciu Waze videl, že doprava bola odklonená nie z Banskej Bystrice, ale z Letiska Sliač.

Ani tanky na moste, ani tajné zbrane

V piatok predpoludním na Molitorisovo a Kotlebovo vyjadrenie reagoval aj primátor Banskej Bystrice, Ján Nosko.  Začal tým, že s dezinformáciami okolo mosta v Kremničke sa priam roztrhlo vrece.

„Tak, ako to už býva zvykom, aj teraz sa našli ľudia, ktorí sa na tejto téme chcú politicky priživiť používajú pri tom klamstvá,“píše Nosko s tým, že s nimi začal poslanec mestského zastupiteľstva Matúš Molitoris. Ten napísal, že po moste počas osláv SNP prechádzali tanky a ťažké vojenské vozidlá. Nosko vysvetlil, že ani počas prehliadky, ani počas jej prípravy po moste technika neprechádzala – mesto dalo jej prejazdu zamietavé stanovisko.

Kotleba sa pridal

„Tvrdí, že uzatvorenie mosta a R1 je len zámienkou, aby sa mohli v utajení uskladniť zbraňové systémy NATO na Letisku Sliač. Je to nehorázna lož,“ rozhorčuje sa Nosko s tým, že Marián Kotleba sa so svojou dezinformáciou len pridal.

Ceny benzínu a nafty padli na historické minimá. Tankujeme najlacnejšie za posledné roky! Nepotrvá to už dlho
Slovenským motoristom sa v posledných týždňoch výrazne uľavilo. Ceny pohonných látok na čerpacích staniciach klesli na úrovne, ktoré sme nevideli od začiatku roka 2022. Benzín aj nafta sú tak najlacnejšie od vypuknutia vojny na Ukrajine a následnej... Čítať ďalej
20 | 09 | 2024 | Bari Zajačková

Nosko vie, prečo to robia

„Oba tieto prípady sú dôkazom, že pri tejto mimoriadnej situácii sa aj politici snažia zviditeľniť šírením rôznych dezinformácií a hoaxov. Preto vás prosím, aby ste sledovali oficiálne stránky mesta. Informácie o odstránení mosta a sprejazdnení rýchlostnej cesty prinesieme už počas dnešného dňa,“ žiada Banskobystričanov ich primátor.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok