Koľko rozsudkov treba, aby pochopili?
20 | 09 | 2024 I Eka Balaskova

Nedajú si pokoj! Jánovi Čurillovi, Pavlovi Ďurkovi a ich kolegom už niekoľko súdov povedalo, že nie sú v práve, no oni to skúšajú naďalej. Zdá sa však, že ich snahy ich čoraz viac usvedčujú z nezákonného konania. Tentokrát Denník N, odvolávajúc sa na informácie ich právneho zástupcu Petra Kubinu informuje, že  Čurilla a  Ďurka so žalobou na odškodnenie za ich nezákonnú väzbu neuspeli.

Podľa sudkyne Beáty Farkašovej policajti podali žalobu predčasne – ich trestné stíhanie nie je ukončené. Obaja sa však proti rozhodnutiu odvolajú a aj ich obhajca tvrdí, že majú nárok na odškodnenie za cca dva týždne väzby.

"Je to len pracovný spis" - Čurilla o tajnom dokumente NAKA
V postupnom vývoji udalostí sa na svetlo sveta dostávajú detaily obvinenia bývalých elitných vyšetrovateľov NAKA, známych ako "čurillovci". Ich praktiky pri vyšetrovaní veľkých korupčných káuz otriasajú základmi slovenskej justície. Tajné výsluchy... Čítať ďalej
11 | 08 | 2024 | Bari Zajačková

„Existenciu nezákonného rozhodnutia a aj nároku na náhradu škody uznalo ministerstvo spravodlivosti ešte pred podaním žaloby tým, že sa obom za nezákonné rozhodnutie ospravedlnilo a vyplatilo im náhradu škody po 52 eur,“ dodal podľa Denníka No Kubina, pričom pôvodný suma, ktorú ako náhradu škody žiadali 40-tisíc a 38-tisíc eur.

Do väzby ich vzal sudca už zrušeného súdu Bratislava III Juraj Kapinaj po tom, ako sú od septembra 2021 trestne stíhaní za zneužitie právomocí verejného činiteľa. Z väzby ich prepustil Krajský súd v Bratislave po takmer dvoch týždňoch s tým, že na ich stíhanie nie je dôvod.

Obvinenie im však zrušené nebolo a v júli prokurátor podal na Čurillu a Ďurku aj žalobu.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

 

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok