Muž lákal malé ŠKOLÁČKY do auta! Dievčatko ušlo v poslednej chvíli
20 | 09 | 2024 I Bari Zajačková

Idylický pokoj oravskej obce Zázrivá narušil šokujúci incident, ktorý otriasol celou komunitou. Neznámy muž sa pokúsil nalákať deti do svojho auta, čo vyústilo do dramatického úniku jedného z dievčat, informoval Čas.sk. Obyvatelia sú v strehu a miestne úrady robia všetko pre to, aby sa podobná situácia už nikdy neopakovala.

Zákerná pasca na nevinné deti

Podľa svedectva miestnych obyvateľov sa po obci pohyboval muž, ktorý lákal deti do auta pod zámienkou ukázať im malé šteniatka. "V Zázrivej sa potuloval nejaký psychopat, ktorý láka deti do auta na malých psíkov," opísala situáciu jedna z vystrašených obyvateliek na sociálnej sieti. Zatiaľ čo jedno dievča odmietlo nastúpiť, druhé sa nechalo presvedčiť.

Odvážny útek malej hrdinky

Dievčatko, ktoré nastúpilo do auta, si rýchlo uvedomilo, že sa ocitlo v nebezpečenstve. V momente, keď pochopilo hroziace riziko, sa odhodlalo k neuveriteľne odvážnemu činu - vyskočilo z idúceho vozidla. "Keď prišla na to, že je zle, podarilo sa jej vyskočiť," dodala svedkyňa incidentu. Malá hrdinka následne z posledných síl utekala domov, no vyčerpanie si vybralo svoju daň a dievčatko odpadlo. Okamžite bolo prevezené do nemocnice na vyšetrenie.

Šokovaná Zázrivá, rýchla reakcia úradov

Starosta Zázrivej, Matúš Mních, vyjadril svoj šok nad incidentom: "Nemohol som uveriť, že sa niečo takéto môže u nás stať, všetci sa tu poznáme a pomáhame si." Incident sa odohral na frekventovanej trase, ktorú deti bežne používajú pri ceste zo školy.

Vďaka rýchlej reakcii miestnych orgánov a využitiu bezpečnostných kamier sa podarilo páchateľa identifikovať a zadržať. Polícia v Dolnom Kubíne potvrdila, že s podozrivým prebiehajú výsluchy a vyšetrovanie pokračuje.

Bezpečnosť detí je prioritou

Polícia ubezpečuje verejnosť, že v súčasnosti nehrozí deťom v oravskom regióne žiadne nebezpečenstvo. Napriek tomu incident slúži ako varovný signál pre rodičov a vychovávateľov, aby venovali zvýšenú pozornosť bezpečnosti detí.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik