DOPRAVNÝ KOLAPS NA R1: STOVKA POLICAJTOV V NASADENÍ
20 | 09 | 2024 I Bari Zajačková

Banská Bystrica sa ocitla v centre pozornosti motoristickej verejnosti. Dôvodom je rozsiahle dopravné obmedzenie na rýchlostnej ceste R1 v dôsledku poškodeného mosta. Polícia Slovenskej republiky však nezaháľa a okamžite reaguje na vzniknutú situáciu masívnym nasadením svojich síl. Polícia Slovenskej republiky o tom informovala na sociálnych sieťach.

Nepretržitá 24-hodinová služba

Od skorých ranných hodín sú na kritických úsekoch prítomné policajné hliadky, ktoré neúnavne pracujú na zabezpečení plynulosti dopravy. V priebehu jedného dňa sa na kľúčových križovatkách v okolí Banskej Bystrice vystrieda viac ako sto príslušníkov polície v troch zmenách. Táto ukážka profesionality a oddanosti verejnej službe si zaslúži uznanie všetkých účastníkov cestnej premávky.

Apel na trpezlivosť a alternatívne trasy

Polícia si uvedomuje náročnosť situácie pre vodičov a vyzýva k trpezlivosti. Pre tých, ktorí sa nemôžu vyhnúť problematickému úseku, je potrebné počítať so zdržaním. Zároveň však polícia prichádza s konštruktívnymi odporúčaniami pre motoristov.

Vodičom smerujúcim z Bratislavy do Banskej Bystrice alebo ďalej na Donovaly sa odporúča využiť zjazd na Kremnicu a Kremnické Bane, s následnou trasou smerom na Martin. Podobne aj v opačnom smere je vhodné vyhnúť sa prejazdu cez Banskú Bystricu.

Slovenská nočná obloha DNES očarila svet. NASA vybrala snímku Spiša ako Astronomický obraz dňa
V piatok 20. septembra 2024 sa Slovensko opäť dostalo do centra pozornosti svetovej astronomickej komunity. Prestížna americká vesmírna agentúra NASA vybrala fotografiu českého astronóma Petra Horálka, zachytávajúcu čiastočné zatmenie Mesiaca nad... Čítať ďalej
20 | 09 | 2024 | Bari Zajačková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

 

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok