Aké tajomstvá prvej dámy budú odhalené v novom filme?
20 | 09 | 2024 I Bari Zajačková

Zdá sa, že Slovensko čaká filmová udalosť roka. Do kín prichádza očakávaný dokument o exprezidentke Zuzane Čaputovej, ktorý sľubuje nečakané odhalenia a intímny pohľad do života prvej ženy na čele štátu. Film "Prezidentka" bude mať svetovú premiéru na prestížnom festivale v Jihlave a už teraz vyvoláva rozruch, uvádza portál Pluska.sk.

Päť rokov pod drobnohľadom kamier

Režisér Marek Šulík mal unikátnu príležitosť sledovať Zuzanu Čaputovú počas celého jej funkčného obdobia. Kamery zachytili nielen oficiálne stretnutia so svetovými lídrami, ale aj osobné momenty a dilemy, ktoré doteraz zostávali skryté pred zrakmi verejnosti.

"Verím, že príbeh, ktorý vyprávame, môže mať katarzný účinok pre mnoho ľudí," hovorí Šulík o filme, ktorý sľubuje odhaliť skutočnú tvár politiky na najvyššej úrovni.

Trpké priznanie v zákulisí

Najväčším lákadlom filmu sú nepochybne úprimné vyjadrenia samotnej Čaputovej. Exprezidentka sa nebála hovoriť o najťažších chvíľach svojho mandátu a diváci sa môžu tešiť na prekvapivé priznania. Čo konkrétne prezradila o zákulisí prezidentského paláca? To zatiaľ zostáva tajomstvom, no už teraz je jasné, že jej slová vyvolajú rozruch.

Viac než len politický portrét

Film "Prezidentka" však nie je len suchým politickým dokumentom. Šulík sa snaží zachytiť Čaputovú aj ako obyčajnú ženu, ktorá sa musela vyrovnať s obrovskou zodpovednosťou v čase krízy. Diváci tak uvidia nielen štátnicu, ale aj matku a partnerku, ktorá musela čeliť osobným výzvam.

Premiéra filmu na festivale v Jihlave je len začiatkom. "Prezidentka" sa onedlho dostane aj do slovenských kín a sľubuje, že zmení pohľad verejnosti na fungovanie najvyššieho úradu v krajine. Jedno je isté - tento dokument bude témou číslo jeden nielen v politických kruhoch, ale aj medzi bežnými divákmi.

Potraviny, lieky a učebnice zlacnejú, minister ostro - OPOZÍCIA KLAME!
V emotívnom vystúpení na tlačovej konferencii minister financií Ladislav Kamenický rázne odmietol obvinenia, že by jeho daňová reforma poškodzovala vzdelávanie na Slovensku. Naopak, minister zdôraznil, že vláda robí všetko pre to, aby podporila... Čítať ďalej
20 | 09 | 2024 | Bari Zajačková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok