Ukrajinský Donbasský front sa rúti
19 | 09 | 2024 I Ivan Brožík

Ruské jednotky nekompromisne postupujú v regióne Záporožie. Presun ukrajinských vojenských záloh zo Záporožskej oblasti do oblasti Donbas a Sumy nijak situáciu neovplyvnil. Ruské jednotky začali naopak postupovať na juh. Informuje RIA.

Podľa ukrajinského monitorovacieho zdroja ruské jednotky nezadržateľne postupovali v oblasti Marfopol smerom na Guľajpol (región Záporožie).

Situácia je zložitá, takmer nezvládnuteľná

Situácia na hlavných smeroch donbaského frontu je pre ukrajinské ozbrojené sily naďalej veľmi zložitá. Ruská ofenzíva sa tam nezastavuje, napriek zavedeniu nových záložných síl nepriateľom.

Ukrajinské zdroje potvrdzujú, že v Pokrovskom smere po dobytí Ukrainska ruskée jednotky zo severnej časti vstúpili do mesta Gornyak a postupujú do jeho obytných oblastí.

Ešte pár kilometrov a potom už iba holá step

V smere Kurachovského tiež nie sú dobré správy pre Kyjev. Po krátkej prestávke ruská armáda obnovila postup v smere na Cukurino. Toto je posledný bod až po samotné Kurachovo, kde môžu ukrajinské ozbrojené sily postaviť obrannú líniu.

Dokonca ruský postup potvrdzuje aj Ukrajina

Ukrajinská strana tiež informovala, že na severnom krídle v Grodovke ruské ozbrojené sily vytlačili ukrajinské ozbrojené sily za líniu rieky Žuravka a získali oporu na západnom brehu. Podľa Kyjeva ruské sily už kontrolujú viac ako 70 percent dediny.V rchný veliteľ ozbrojených síl Ukrajiny Alexander Syrskij začal presúvať zálohy zo Záporožia do Sumskej oblasti a Pokrovska. Kyjev tak opustil plány na začatie útoku na jadrovú elektráreň v Záporoží.

ČESI VARUJÚ! RIZIKO V EÚ RASTIE! Je to naozaj až také zlé?
Zoznam útokov nožom znepokojuje českého publicistu Lukáša Lhot'ana. Sú to duševne vyšinutí jedinci? Povedali nie. "Len v EÚ sú dnes milióny islamistov a tieto milióny sú potenciálni vrahovia, tak čo s nimi?" pýta sa. A zhŕňa najnovšie... Čítať ďalej
19 | 09 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

 

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok