Doteraz takmer nemý Spišiak sa ozval. Čo ho tak vyhecovalo?
19 | 09 | 2024 I Ivan Brožík

"Teraz sa aktuálne vedie diskusia o možnom povýšení policajného prezidenta Soláka a šéfa inšpekcie Zuriana do hodnosti generála. Chcem sa k tomu vyjadriť z pozície najdlhšie slúžiaceho plukovníka, ktorý nikdy nebol povýšený za generála. Možno si niekto povie, že budem kvôli tomu zatrpknutý, ale v skutočnosti som hrdý, že som sa nikdy nestal generálom." Píše doteraz "iba" plukovník Jaroslav Spišiak.


A chce nám povedať zaujímavý príbeh - "ako som sa viackrát mohol stať generálom."

Mohol byť generálom už za Palka

"Prvýkrát ma chcel za generála povýšiť minister Palko ako policajného viceprezidenta. Problém nastal, že to neplatilo o prezidentovi a tak sme sa zhodli, že takýto krok by nebol vhodný - považoval by som to za dehonestáciu funkcie policajného prezidenta." Nepriamo sa sťažuje na "nešťastný" súhrn okolnostíJaroslav Spišiak.

A mohol byť generálom viackrát
A ďalej Spišiak dáva najavo: "Bolo viac príležitostí, keď som mohol byť navrhnutý na mimoriadne povýšenie za generála, avšak problémom bol prezident Gašparovič, ktorý sa vyjadril, že pokiaľ on bude prezidentom, tak ja generálom nebudem. Rozhodol sa tak zrejme kvôli tomu, že pri jednom stretnutí som mu nepodal ruku."
Urazená samoľúbosť
"Posledná možnosť prišla v čase, keď som už bol v civile. Minister vnútra Kaliňák si ma pozval na osobné stretnutie a oznámil mi, že ma navrhne prezidentovi Gašparovičovi povýšiť do hodnosti generála. Odôvodňoval to mimoriadnymi zásluhami za rozvoj policajného zboru. Odpovedal som mu, že ak naozaj uznával, že som mal takéto zásluhy, prečo ma dvakrát odvolal z funkcie? Kvôli tomu som toto povýšenie odmietol, lebo mi to nedávalo žiadnu logiku." Sťažuje sa ďalej pán plukovník.
A pointa?
"Povýšenie do hodnosti generál v Policajnom zbore je mimoriadna udalosť v kariére policajta. Každý sám v sebe by mal zvážiť, či v skutočnosti jeho kariéra, a hlavne jeho činy spĺňajú tieto predpoklady. Ak nie, tak sa bude musieť za takéto povýšenie hanbiť." Odkazuje nepriamo možným budúcim generálom "iba" plukovník Jaroslav Spišiak.
Tibor Gašpar a Richard Glück prehovorili (VIDEO)
Ešte pred odvolávaním Michala Šimečku (PS) z postu podpredsedu Národnej rady (NR) SR mali predstavitelia strany Smer tlačovú besedu, na ktorej poukázali na to, čo sa dialo pri čerpaní fondov z Ministerstva kultúry SR a Ministerstva spravodlivosti... Čítať ďalej
19 | 09 | 2024 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok