ČESI VARUJÚ! RIZIKO V EÚ RASTIE! Je to naozaj až také zlé?
19 | 09 | 2024 I Gabriela Fedičová

Zoznam útokov nožom znepokojuje českého publicistu Lukáša Lhot'ana. Sú to duševne vyšinutí jedinci? Povedali nie. "Len v EÚ sú dnes milióny islamistov a tieto milióny sú potenciálni vrahovia, tak čo s nimi?" pýta sa. A zhŕňa najnovšie prípady.

ROZHOVOR ZVEREJNIL PORTÁL PARLAMENTNÍ LISTY, prinášame ho v plnom znení.

Už prakticky každý deň počúvame o nejakom útoku nožom, niekedy aj strelnou zbraňou, v Nemecku. A väčšinou je to v súvislosti s prisťahovalcami a utečencami z moslimských krajín. Aký máte na to názor?

Viete, mňa to neprekvapuje. Naopak, zdá sa mi to veľmi logické, pretože nôž je dnes najľahšie dostupnou zbraňou. A je asi veľmi naivné myslieť si, že tento problém vyriešite tým, že zakážete nože. Tomu sa smejú aj aktivisti teroristickej organizácie Islamský štát, ktorí v reakcii na nemecký zákaz dlhších nožov v médiách odpovedali, že „Problém nebude obmedzený na nôž, pretože každý moslim vie pripraviť ,narodeninovú tortu‘.“

Samozrejme, útoky nožmi sú len jednou časťou enormného nárastu kriminality a násilia zo strany ilegálnych aj legálnych migrantov v EÚ, a nemusí ísť vždy o moslimov. Mňa špeciálne zaujíma problematika násilia zo strany moslimov, najmä islamistov. A tu by som povedal, že fakticky sme v situácii, keď títo radikálni moslimovia spustili určitú formu „kampane teroru“ proti Európanom. A zdá sa, že štátne úrady v niektorých krajinách, momentálne najmä v Nemecku, sa snažia túto skutočnosť pred verejnosťou zatajiť a mnohé z týchto útokov buď vôbec nezverejňovať, alebo bagatelizovať ich islamistické pozadie a vyvolávať dojem, že útočníci sú psychicky chorí. Ak by to však bola pravda, úrady by tým vlastne tvrdili, že byť fanatický moslim je psychická choroba.

Mohol by ste nám to vysvetliť podrobnejšie a uviesť nejaký príklad?

Iste. Napríklad aktuálny prípad z Nemecka, kde došlo k útoku, a podľa svedkov páchateľ pri útoku kričal islamské heslá, ale polícia sa tvári, akoby nešlo o islamistický útok. Svedkovia preto o tom prehovorili do nemeckých médií a tvrdia, že správanie úradov je snahou zatajiť islamistické pozadie zločinu. Píše o tom napríklad web WELT.

WELT k tomu priamo píše: „V pôvodnej policajnej správe nebolo nič o možnom islamistickom pozadí. V utorok podozrenie vyjadrila Junge Union Meklenbursko-Predné Pomoransko … Muž s jasným migračným pozadím vbehol na čerpaciu stanicu a kričal ‚Alláhu Akbar‘.“ Sama Junge Union sa k tomu vyjadrila na svojom profile na Instagrame.

A potom si všimnite, že prakticky po každom útoku, ku ktorému došlo v predchádzajúcich mesiacoch, úrady hneď vypustili do médií vyhlásenie, že väčšinou moslimský páchateľ má psychické problémy. Sarkasticky by som povedal, že najčastejším psychickým problémom je fanatický islam. Potom je otázka, prečo ho rovno nezaradiť do zoznamu psychických chorôb, že?

A tá islamská „kampaň teroru“?

Samozrejme. V posledných mesiacoch došlo k opakovaným výzvam zo strany vedenia teroristickej organizácie Islamský štát smerom k moslimom žijúcim v Európe, aby sa nebáli a aby útočili na neveriacich európskych psov. Ako dôvod uvádzajú konflikt medzi Palestínčanmi a Izraelom v Gaze.

Islamský štát vo svojom periodiku opäť vyzýva moslimských imigrantov v Európe k „naplneniu Západu krvou kresťanov a najmä židov“. A to čím viac, tým viac sa s islamistickým podrezávaním v Európe roztrhlo vrece. Islamský štát vo svojej publikácii prikladá ilustračný obrázok z podrezania bachařov islamistickými trestancami pri nedávnej vzbure islamistov v ruskom väzení. „Kto nebojuje proti Židom a ich spojencom priamo v Palestíne, má tak činiť mimo Palestínu,“ vyzýva Islamský štát moslimov. A ako ďalej píšu islamisti, žiadne bezpečnostné opatrenia nemôžu mudžahedínom (islamským svätým bojovníkom) zabrániť konať džihád. „Prehlbte a rozšírte svoje útoky – buďte naďalej mudžahedínmi a používajte kladivá, rozmláťte im lebky,“ burcuje Islamský štát moslimov v Európe.

A na tieto výzvy niektorí moslimovia naozaj reagovali, napríklad:

  • V bavorskom Hofe chcel sýrsky islamistický imigrant mačetou pozabíjať čo najviac vojakov nemeckého bundeswehru.
  • Vtrhol do budovy policajného inšpektorátu v nemeckom Linz am Rhein islamista s mačetou.
  • Islamista imigrantského pôvodu sa pokúsil o teroristický útok v Mníchove.
  • Islamista zaútočil na ľudí v nemeckom Solingene a niekoľko ich zabil.

A mnoho ďalších. Útoky sa však nedejú len v Nemecku. Napríklad pred pár týždňami došlo k útoku islamistu nožom na vojenského kaplána v Írsku. A toto som popísal len útoky, ktoré sú súčasťou islamistickej „kampane“. Pre mnohých zločincov sa útok nožom dnes stal efektívnejším a prijateľnejším než použitie napríklad strelných zbraní.

Je to naozaj až také zlé?

Minimálne na západe Európy určite áno. Napríklad len v Nemecku došlo k viac ako 600 útokom nožmi len na vlakových staniciach od začiatku roku 2024! A pre zaujímavosť, v Nemecku už vytvorili web, kde si môžete pozrieť záznamy o útokoch nožom: https://messerinzidenz.de

Podľa môjho názoru za týmito kriminálnymi prípadmi útokov nožmi – ktoré páchajú nielen moslimovia, ale aj ďalší legálni i nelegálni migranti, hlavne z Afriky – stojí hlavne benevolentný prístup nemeckých úradov k neeurópskym zločincom.

Ako to myslíte?

Vezmite si prípad 17-ročného sýrskeho azylanta v Nemecku. Za dva a pol roka spáchal 34 trestných činov, kým sa konečne dostal do väzby. A do tej väzby sa dostal až vtedy, keď v Stuttgarte nožom zavraždil človeka. Takže, keby nezavraždil, možno by mu úrady dovolili pokračovať v páchaní trestnej činnosti.

Alebo prípad 11-ročného marockého imigranta z nemeckého Hamburgu, ktorý už má na konte 70 vlámaní a pokojne pokračuje ďalej.

Potom je tu prípad sýrskeho utečenca, ilegálneho migranta, ktorý vraždil v Solingene. Mal byť vyhostený, a čo? Nemecké úrady ho nechali v Nemecku a ešte mu platili právničku, ktorá sa starala o to, aby nemohol byť z Nemecka vyhostený. V podstate nemecké úrady a tá právnička sú spolupáchatelia masovej vraždy a terorizmu. Ten utečenec sa totiž hlási k teroristickej organizácii Islamský štát.

Podľa mňa v podstate všetky tieto prípady vysielajú jasný odkaz nemeckých úradov pre zločincov a teroristov: „Poďte k nám do Nemecka, vraždite a páchajte trestnú činnosť. Nemecko na vás bude dobré.“ A to zamlčiavanie islamistickej vražednej kampane? To je len dôsledok politiky politickej korektnosti a multikulturalizmu voči radikálnemu islamu, pretože zaujať preventívne bezpečnostné opatrenia voči veľkému množstvu islamistov, ktorí už dnes v Európe žijú, je prakticky nereálne bez otvorenej perzekúcie celej moslimskej komunity.

Islamistov sú v EÚ dnes už milióny – a tieto milióny sú potenciálni vrahovia, takže čo s nimi? Zatvoriť ich do nejakého koncentračného tábora? A do Európy každý rok prichádzajú desiatky tisíc ďalších islamistov, či už v rámci ilegálnej migrácie, alebo v rámci legálnej migrácie – zlučovanie rodín, sobáše a presídlenie v rámci humanitárnych projektov.

Takže, čo s tým? Sám neviem, ale vidím, že bezpečnostné riziká pre obyvateľov EÚ, a hlavne pre Čechov, veľmi rýchlo rastú.

Tvrdo na opozíciu: Fico nazval PS 'Príživníkmi' Slovenska
Robert Fico sa včera večer na sociálnej sieti vyjadril nielen k obvolaniu Michala Šimečku z postu podpredsedu parlamentu, ale aj k zníženiu DPH na potraviny. „Všetky médiá hovoria o odvolaní predsedu PS pána Šimečku z funkcie podpredsedu národnej... Čítať ďalej
18 | 09 | 2024 | Katarína Reiterová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok