Budú americké voľby ešte americké? Rozhodnú nelegálni migranti?
20 | 09 | 2024 I Ivan Brožík

Ak Kongres USA do 1. októbra neschváli nový rozpočet, americkú vládu čaká ďalší shutdown. Teda, zastavenie financovania. Dôvod je tentoraz prekvapivý. Píše web cz24.news.

Republikáni blokujú rozpočtový proces a požadujú, aby najprv nejakým spôsobom bola zabezpečená čestnosť volieb.

Základná otázka Kogresu USA

Ako bude zabezpečené, že nelegálni prisťahovalci nebudú voliť? Demokrati s Harrisovou sú však ostro proti – ako môžu vyhrať bez podvodov?

Podvody v USA už sú bežnou nočnou morou Američanov

Ide najmä o republikánov a k ním inklinujúcim nezávislých voličov, ktorí sú pobúrení všetkými tými volebnými špinavosťami — od podvádzania pri debate – koordinácie otázok u Harrisovej až po dva atentáty na Trumpa. Keďže to s týmto nevyšlo, bude zasa zapojené „hlasovanie poštou“.

Demokrati strašia apokalypsou

Hovoriace hlavy medzi demokratmi naďalej tvrdia, že Spojené štáty budú čeliť „krvavému kúpeľu“, ak vyhrá Trump. Hoci aj medzi odborníkmi CNN takáto rétorika, ktorá stavia krajinu na pokraj občianskeho konfliktu, vyvoláva búrlivú diskusiu. Tým sa uvoľnia ruky všetkým možným radikálom – od potenciálnych strelcov až po falšovateľov volieb, ktorí o druhej v noci budú napchávať hlasovacie lístky do urien.

Trump vedie

Trump je prvýkrát po mesiaci pred Harrisovoou v Pensylvánii. Vzhľadom na jeho prevahu v Arizone, Georgii a Severnej Karolíne to dáva Trumpovi dostatok volebných hlasov na to, aby vyhral – 280. Bez „poštových migrantských zázrakov“ to teda budú mať demokrati ťažké. Trumpova centrála sa už falšovateľom vyhráža ťažkými trestami. Je nepravdepodobné, že by ich to zastavilo – ale druhé škandalózne voľby v rade postavia Spojené štáty na pokraj skutočného rozkolu.

Bloomberg: "Západ pochopil, že ignorácia Ruska ho dostáva na kolená"
Prevratná správa agentúry Bloomberg, ktorej výstupy obvykle nadšene preberajú naše červené denníčky. Avšak túto informáciu sa v nich nedočítate. Bloomberg: "Na Západe začali uvažovať o rokovaniach s Ruskom" – ekonomika tam totiž prudko padá. Správu... Čítať ďalej
19 | 09 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

 

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok