R. GLÜCK: LIBERÁLI ŽENÚ SVET DO ZÁHUBY. KOMU TO PROSPIEVA?
18 | 09 | 2024 I Bari Zajačková

Ďalší pokus o atentát na bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa otriasol politickou scénou. Tento incident vyvoláva znepokojivé paralely s nedávnym útokom na expremiéra Róberta Fica na Slovensku. Smer-SD vidí súvislosť medzi útokmi na politikov a vojnou na Ukrajine. Vyzýva na dialóg.

Politické násilie na vzostupe

Richard Glück zo strany Smer-SD vidí jasné spojitosti medzi týmito udalosťami: "Ďalší atentát na Trumpa, a zase raz ako inak z politických dôvodov. Presne ako cintula, ktorý strieľal na Róberta Fica, lebo nesúhlasil s tým, že vláda Slovenskej republiky prestala posielať zbrane na Ukrajinu."

Glück pokračuje: "Aj tento mierový aktivista v Amerike sa zúčastňoval rôznych liberálnych podujatí a protestov za Ukrajinu. Protestoval, protestoval, až kým si jedného dňa miesto banneru nevzal zbraň. Presne ako cintula."

Médiá a mimovládky pod paľbou kritiky

Glück ostro kritizuje úlohu médií a mimovládnych organizácií: "Každý, kto chce mier, dostane guľku. Médiá a mimovládky, ktoré šíria nenávisť proti každému, kto má iný názor - ste spokojné? Po celom svete vytvárate bláznov, ktorí keď podľahnú vašim klamstvám a zlobe, tak berú spravodlivosť do vlastných rúk."

Výzva na ukončenie konfliktu na Ukrajine

Glück apeluje na okamžité ukončenie bojov: "Priatelia, nemyslíte si, že by už s tou vojnou aj stačilo? Rusi a Ukrajinci by mali okamžite prestať bojovať a začať rokovať. Vidíme, že okrem stoviek tisíc mŕtvych na oboch stranách to prináša aj veľké konflikty do spoločnosti."

Ekonomické dôsledky vojny

"Choré je, že životná úroveň v Európskej únii klesá, ale historicky zarábajú zbrojovky," upozorňuje Glück. "Myslím, že už aj na tejto vojne zarobili dosť. Treba to ukončiť, kým je ešte čas."

Kritika Európskej únie

Glück kritizuje postoj EÚ: "Apelujem hlavne na predstaviteľov Európskej únie, pretože je to hlavne Európska únia, ktorá ekonomicky krváca kvôli sankciám. Nemá tú kapacitu sa venovať problémom, ktoré ju trápia, hovorím napríklad o migrácii."

"Som zvedavý, kedy to pochopia aj v tej Európskej únii," uzatvára Glück. "Iná možnosť ako tlačiť na obe strany konfliktu, aby sa dohodli, jednoducho neexistuje. Inak nám tu budú pribúdať atentáty, konflikty medzi občanmi, ekonomika bude padať. Prilieva sa olej do ohňa a riskujeme tretiu svetovú vojnu. Preto sa pýtam: komu toto vyhovuje?"

Vláda prediskutuje plnenie plánu obnovy a prípravu na piatu žiadosť o platbu
Aktuálne plnenie Plánu obnovy a odolnosti SR a príprava na piatu žiadosť o platbu z tohto európskeho fondu je predmetom viacerých bodov zaradených do programu stredajšieho rokovania vlády. Piatu žiadosť by malo Slovensko podať do konca tohto roka,... Čítať ďalej
18 | 09 | 2024 | Ivan Mihale/tasr

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok