Slovenskí europoslanci sa zhodujú: Šimečka si SŤAŽUJE v Bruseli (VIDEO)
18 | 09 | 2024 I Eka Balaskova

Tak, ako sa očakávalo, Michal Šimečka (PS) bol v utorok, 17. septembra odvolaný z postu podpredsedu NR SR. Jeho prvá reakcia bola, že aspoň bude mať viac času na prípravu premiérovej volebnej porážky. Europoslankyňa Judita Laššáková (Smer-SSD) na sociálnych sieťach konštatuje, že Šimečka plače európsky - boľačky na svojom urazenom egu si nechal pofúkať aj v EP. Dôkaz o tom priniesol aj ďalší slovenský europoslanec, Milan Mazurek (Republika).

Michal Šimečka sa opustil na sociálnych sieťach, na tlačovej besede a evidentne aj v Európskom parlamente, o čom prináša dôkaz slovenská europoslankyňa Judita Laššáková, ktorá prináša dôkaz o tom, že pán Šimečka si posťažoval aj vo vedení EP. Vyplakávanie nad odvolaním opozičného podpredsedu slovenského parlamentu podľa nej  schladil poľský europoslanec, ktorý pripomenul, že podobná situácia v Poľsku sa v EP vôbec neriešila. Video z oboch vystúpení zverejnil Mazurek. Laššáková prezradila aj to, čo by ju v tajnom hlasovaní o Šimečkovi zaujímalo.

Urazená reakcia

„Tak ma odvolali. Dnes sa všetky problémy Slovenska vyriešia. Zlacnejú potraviny, učiteľky a zdravotné sestry budú mať vyššie platy, naše deti prestanú utekať do zahraničia, do Košíc prídete po diaľnici a aj tá voda z pivníc sa vypumpuje sama,“ opustil sa Michal Šimečka na Facebooku.

„Po 4.600 dňoch vlády Roberta Fica konečne prestaneme byť najhorší v predčasných úmrtiach, naši mladí nebudú mať druhé najmenej dostupné bývanie v Európe a milión ľudí na Slovensku prestane byť ohrozených chudobou,“ pokračuje predseda PS.

R. GLÜCK: LIBERÁLI ŽENÚ SVET DO ZÁHUBY. KOMU TO PROSPIEVA?
Ďalší pokus o atentát na bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa otriasol politickou scénou. Tento incident vyvoláva znepokojivé paralely s nedávnym útokom na expremiéra Róberta Fica na Slovensku. Smer-SD vidí súvislosť medzi útokmi na... Čítať ďalej
18 | 09 | 2024 | Bari Zajačková

Kope hlava-nehlava

„Gratulujem Robertovi Ficovi, síce mu to trvalo vyše 30 rokov poslancovania a premiérovania, ale konečne našiel svätý grál, ako vládnuť pre ľudí na Slovensku. Pán Fico, môžete odvolať podpredsedu parlamentu, ale nemôžete odvolať lídra opozície. Teším sa, ako vás porazím vo voľbách. Teraz mám na to o niekoľko hodín denne viac času,“uzavrel Michal Šimečka.

Ide na to zostra

„Progresívne Slovensko len potvrdzuje slová SMERu z predvolebnej kampane. Práve sa ukázalo, že dnes už bývalý podpredseda NR SR nevie uniesť, že je bez kresla,“ informuje na sociálnych sieťach Judita Laššáková. Milan Mazurek zverejnil video, kde europoslankyňa z frakcie RENEW - Valerie Hayer tvrdí, že režim Roberta Fica opäť podkopal základy demokracie na Slovensku.

„Včera bol Michal Šimečka, líder opozície, náš bývalý kolega a bývalý podpredseda tohto parlamentu , odvolaný z funkcie podpredsedu parlamentu stranami Smer a SNS. Toto je ďalší vážny pokus destabilizovať opozíciu a jej lídra na Slovensku. Nikdy predtým nebol opozičný zástupca odstránený z verejnej funkcie. A to v čase, keď Smer už útočil na tlač, inštitúcie bojujúce proti korupcii, kultúrny sektor a občiansku spoločnosť, ktorá vyjadruje svoju nespokojnosť s autokratickými praktikami jeho lídra," hovorí europoslankyňa, ktorá pokračuje tým, ako sú už mesiace rodinní príslušníci Michala Šimečku šikanovaní režimom. Hayerová tvrdí, že toto nemôže pokračovať a vyzvala všetkých slovenských demokratov, aby sa prebudili. 

„Namiesto toho, aby prehodnotil svoju politiku, bral odvolanie ako výzvu, sa uplakane posťažoval Roberte Metsole - predsedníčke Európskeho parlamentu, a presvedčil aj svoju bývalú kolegyňu z EP, aby vystúpila a pred celým plénom povedala, že je tak neschopný, že si vlastne ani kreslo podpredsedu parlamentu neudržal!,“ pokračuje Laššáková.

Galko trúbi do boja obvyklou "galkovčinou"
"Vládna koalícia nakoniec predsa len odvolala Michala Šimečku z postu podpredsedu NR SR". Povzdychol si na sieti Ľubomír Galko, teraz práve aktuálne ako Demokrat. "Tento akt by mohol byť tým posledným explicitným dôkazom všetkým opozičníkom ako... Čítať ďalej
18 | 09 | 2024 | Ivan Brožík

Triezvy názor z Poľska

„Najlepšie však bolo to, že na poslankyňu EP reagoval jej kolega z Poľska, ktorý upozornil na to, že je v strane, ktorá je v Poľsku vo vláde, a keď toto isté urobili v Poľsku (odvolali opozičného podpredsedu poľského parlamentu), nikto to v EP neriešil," pokračuje Laššáková a Mazruekovo video prináša reakciu Patryka Jakiho z frakcie ECR.

"Toto je veľmi dobrý bod. Avšak pani Hayer zastupuje skupinu, ktorá je súčasťou vlády v Poľsku, kde urobili presne to isté. Najväčšia strana v poľskom parlamente... Najväčšia strana v parlamente v Poľsku Právo a spravodlivosť, má presne nula, presne nula členov v predsedníctve poľského parlamentu. Takže robíte presne to, z čoho obviňujete svojich oponenetov. Najskôr zmeňte svoje aktivity a potom skúste hodnotiť ostatných," uzavrel Jaki. 

Reprofoto z videa M. Mazureka | Europoslanci Valerie Hayer (RENEW) a Patryk Jaki (ECR) sa nezhodli na Šimečkovom vyplakávaní

Bolo jasné, čo urobia

Je fajn, že RENEW a Progresívne Slovensko sú tak priehľadní. Bez vlastníctva kryštálovej gule sme vedeli, že toto budú robiť! Prenášať vnútroštátne problémy na pôdu EP. Mňa by však zaujímalo to jedno meno opozičného poslanca, ktorý hlasoval za odvolanie Šimečku! Keďže koalícia dodala vlastne iba 75 hlasov,“ uzatvorila Laššáková.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok