Roth Neveďalová: Poľnohospodári nesmú byť rukojemníkmi zelených ambícií EÚ (VIDEO)
19 | 09 | 2024 I Eka Balaskova

Europoslankyňa Katarína Roth Neveďalová (Smer-SSD) sa roky venuje pôdohospodárstvu a potravinárskym odvetviam, ich lokálnemu posilneniu. Aj tentokrát hovorí, že farmárom je potrebné dorovnať platby. O budúcnosti poľnohospodárstva hovorila aj v pléne Európskeho parlamentu s tým, že ak má byť poľnohospodárstvo férové, po mohutných protestoch farmárov na prelome zimy a jari, sa EÚ musí pripraviť na novú poľnohospodársku politiku.

Neveďalová sa na jednej strane teší, že sa ide niečo urobiť, na druhej strane by sme mali zamedziť vstupu produktov z Ukrajiny a pre našich farmárov skutočne niečo aj urobiť.

R. GLÜCK: LIBERÁLI ŽENÚ SVET DO ZÁHUBY. KOMU TO PROSPIEVA?
Ďalší pokus o atentát na bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa otriasol politickou scénou. Tento incident vyvoláva znepokojivé paralely s nedávnym útokom na expremiéra Róberta Fica na Slovensku. Smer-SD vidí súvislosť medzi útokmi na... Čítať ďalej
18 | 09 | 2024 | Bari Zajačková

„Potrebujeme investície, potrebujeme intenzifikáciu, potrebujeme inovácie, technológie v pôdohospodárstve,“súhlasí Neveďalová, ktorej v pléne chýbal príslušný eurokomisár Wojciechowsky z Poľska.

„Najdôležitejšia vec v tom celom je, aby sme zachovali dostatočnú podporu pre poľnohospodárov celej EÚ. Veľa kolegov hovorilo o tom, že živočíšnu výrobu treba trošku obmedziť. Ja si myslím opak, pretože živočíšna výroba nám prospieva aj v tom, že sú z nej produkty, ktoré potrebujeme na to, aby sme rastlinnú výrobu mohli viac zveľaďovať,“myslí si europoslankyňa podotýkajúc, že nie všetci musia byť vegáni.

Pripomenula aj, že poľnohospodári green dealom nesmú trpieť.

„Najdôležitejšia vec, ktorú potrebujeme urobiť, je dorovnať platby medzi medzi východnými a západnými poľnohospodármi, aby sme mali naozaj skutočnú rovnosť v poľnohospodárstve v EÚ,“ uzavrela europoslankyňa.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok